صفحه نخست > کابل پرس ورزشی > مقالات فوتبالي > مارکوپولوی فرانسوی بولتون را ترک می کند

مارکوپولوی فرانسوی بولتون را ترک می کند

علی جواد دهقان
شنبه 1 دسامبر 2007

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

در آخرین که از باشگاه منچسترسیتی انگلستان در سایتهای خبری آمده است گفته شده که سون گوران اریکسون سرمربی سوئدی اش درخواست خرید نیکولاس آنلکا را به شیناواترا مالک تایلندی باشگاه داده است.

یکی از این رسانه های خبری که گاردین باشد آورده که سرمربی اسبق انگلستان تمایل زیادی به در اختیار داشتن مایکل اوون (مهاجم مصدوم نیوکاسل) و پیتر کراوچ (مهاجم لیورپول) نیز دارد ولی در لیستی که او برای خریدهای ژانویه در نظر گرفته است چنین اسامی ای وجود نداشته است.

بنظر می رسد که عملکرد مهاجم فرانسوی بولتون اریکسون را خیلی مشتاق کرده است که بر نام او انگشت بگذارد. آنلکا یا مارکوپولوی فرانسوی ها تمایل زیادی به ماندن و افسانه ای شدن در باشگاه هایی که کار کرده است ندارد و احتمالا تا پایان دوران بازیگری اش نیز همین روند را ادامه خواهد داد حتی اگر به باشگاه های سابقش برای چندمین بار سر بزند!

آنلکا دوران حرفه ای اش را در فوتبال فرانسه و با باشگاه پاریسن ژرمن شروع کرد و با به سر زبان انداختن نام خود ونگر را ترغیب کرد که او را بخرد و روانه باشگاه آرسنال شد. عملکرد درخشان او در آرسنال نوید ظهور یک ستاره بزرگ را برای فوتبال جهان داده بود. آنلکا که پس از گلزنی هایش حرکات چندان خاصی انجام نمی دهد و با خونسردی خاصی بازی خود را ادامه می دهد تبدیل به یک چهره خاص شده بود. رئال مادرید که در آستانه کهکشانی شدن خود قرار داشت خرید بازیکنان گرانقیمت جهانی را شروع کرده بود و در این راستا آنلکا را با قیمتی گزاف خریداری نمود.

گفتنی است که چندی پیش آنلکا در مصاحبه ای از دوران حضور خود در سانتیاگوبرنابئو که دوران ناموفقی بود به بدی یاد کرده بود و گفته بود که از بابت ترک آرسنال پشیمان است!

ستاره خونسرد فرانسوی که از همان زمان با تیم ملی کشورش نیز مشکل پیدا کرده بود و یا از سوی آنها به تیم دعوت نمی شد یا اینکه خود با بهانه های گوناگون دعوتشان را رد می کرد کم کم می رفت تا دوران نزولش را آغاز کند.

او رئال مادرید را به مقصد کشورش فرانسه ترک کرد تا برای بار دیگر به باشگاه اولش پاریسن ژرمن بازگردد. گویا که عوامل گوناگونی نیز در کار بودند که او را از ساکن ماندن در یک باشگاه برحذر بدارند. اینبار هولیه که با لیورپول کار می کرد آنلکا را به آنفیلد دعوت کرد ولی نیکولاس نتوانست در دوران حضور قرضی خود که می رفت به قراردادی ثابت تبدیل شود نمایشی درخشان از خود ارائه بدهد و بنابراین در جستجوی باشگاه جدیدی برآمد.

در آن زمان کوین کیگان انگلیسی سرمربیگری باشگاه منچسترسیتی را بر عهده داشت که به تازگی در لیگ برتر رحل اقامت افکنده بود. کوین کیگان دست به خرید آنلکا زد و آنلکا راهی مین رود منچستر شد.

باید بگوییم که مارکوپولوی قصه ما در سیتی نیز ماندگار نشد و اینبار به یک لیگ نه چندان نام آشنا در اروپا یعنی باشگاه های ترکیه و باشگاه فنرباغچه پیوست.

حضور آنلکا در ترکیه نامش را برای مدتی از خبرهای رسانه های ورزشی دور کرد ولی سام آلاردایس یا همان سام بزرگ یا گنده که در بولتون کار می کرد ترغیب شد تا آنلکا را برای بار چندم به لیگ برتر بازگرداند. تجربه موفق آلاردایس در بازگرداندن ستاره های خاموش شده دنیای فوتبال به دوران سابقشان سبب رونق گیری عملکرد آنلکا شد. در ریباک هم مربی و هم بازیکن از کار در کنار هم راضی بودند تا اینکه در پایان فصل گذشته آلاردایس تصمیم به ترک ریباک گرفت و در ابتدای فصل جاری او را در پست سرمربیگری نیوکاسل دیدیم.

باز بنظر می رسد که آنلکا دل و دماغ کار کردن با بولتونی ها را نداشته باشد علیرغم اینکه آنها اینچنین نظری را ندارند. آنلکا آنگونه که گفته می شود در پی یک باشگاه جدید برای حضور در عرصه هایی همچون لیگ قهرمانان اروپا است که بولتون با این وضع خود به هیچ وجه نمی تواند روی سهمیه های انگلیس برای فصل آینده لیگ قهرمانان حساب کند.

گفتنی است که عملکرد شماره 39 تیم ملی فرانسه و باشگاه بولتون چشمهای بسیاری را خیره کرده است و فرگوسن نیز اخیرا گفته بود که می خواهد او را به اولدترافورد بیاورد و از سوی دیگر مقامات چلسی نیز به خرید او ابراز تمایل کرده اند.

این شلوغی ها که بر سر خرید احتمالی آنلکا است در فصل تابستان نیز جریان داشت ولی در نهایت به سود بولتون ختم به خیر شد ولی اکنون و با نزدیک شدن به ماه ژانویه و اینکه اریکسون نیز آستین هایش را علناً بالا زده است باید منتظر سفر جدیدی برای مارکوپولوی فرانسوی باشیم.

آنلکا از بس که باشگاه عوض کرده است نمی تواند لقب خاصی را همچون «مرد ریباک» و یا … بر روی خود بگذارد. شاید بشود از او به فوتبالیست اخمو تعبیر کرد که چنانچه بخواهد به سیتی برود از این رفتن به بازگشت تعبیر شود.

او در سیتی دوران بدی نداشت و عملکرد قابل توجهی نیز داشت و آمار 46 گل زده در 103 بازی برای باشگاه سیتی نشان از خوبی کارش دارد. همین آنلکا بود که در بازی افتتاحیه ورزشگاه جدید سیتی جهت انتقال از مین رود در بازی مقابل بارسلونا گلزنی کرد و قطعاً بازگشت به شهر منچستر برای او بد نخواهد بود.

نکته مهمی که درباره آنلکا باید گفته شود این است که علیرغم اوج و فرودهایی که او در دوران حرفه ای اش داشته است اغلب باشگاه هایش ـ اگر رئال مادرید و لیورپول را فاکتور بگیریم ـ از وجود او راضی بوده اند و همین مسائل سبب شده بود و است که باشگاه های بعدی اش برای در اختیار گرفتنش مبالغ گزافی را خرج کنند تا او را بدست آورند و او از همین انتقال های هر از چند گاهش به رقم های درشتی دست یافته است.

از سویی دیگر بازیکنان دیگری نیز بوده اند که سیاست آنلکا را مبنی بر تعویض زیادی باشگاه داشته اند ولی این تعویض ها در کل بر عملکردشان تاثیر زیادی گذاشته است که می توانیم به نمونه مهمش یعنی ویری ایتالیایی اشاره کنیم که اکنون فروغ گذشته اش را ندارد.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس