رخنه طالبان در هرات
توزیع اسلحه در هرات از سوی گروه های مخالف، دیریست که ادامه یافته است
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
اوضاع امنیتی به خصوص در جنوب در مسیری پیش می رود، که ممکن است موازی با برخی تغییرات داخلی و اشتغال نیروهای بین المللی بر سر بحران هسته ای ایران، مرکز نا آرامی ها در غرب کشور منتقل شود.از مدتی به این سو شاهراه کابل – قندهار- هرات به شدت نا امن است و تردد وسایط باربر و مسافر کش درین شاهراه با سکته گی و بی نظمی همراه شده است.این وضعیت درگام نخست روند تجارت و دادو ستد را تحت تاثیر قرار داده است. در ولایت هرات اکثر بازرگانان و سرمایه داران خصوصی اندک اندک بساط کار و فعالیت خود را جمع کرده و در شهر مشهد ایران لنگر می اندازند.تحرکات طالبان درولایت هرات به گونه یی است که ممکن است حوادث ناگواری درمناطق غربی کشور روی دهد. نقل و انتقال جنگجویان خارجی از طریق ولایت هلمند به سوی فراه و هرات افزایش یافته است. چنان که در هفته های اخیر جمعی از فرماندهان طالبان در تماس مستقیم با فرماندهان پیشین جهادی در هرات سعی داشته اند تا جبهه مشترکی را به هدف کشانیدن آشوب به هرات ایجاد کنند. یک منبع موثق درین باره گفت که اخیرا طالبان از شماری از فرماندهان جهادی سابق در هرات دعوت کردند که از استحکامات دفاعی ، وضع الجیش و سازو برگ جنگی آنان که در چندین نقطه ولایت هلمند بنا شده اند، دیدن کنند. این تحرکات یک بخشی ازتلاش های طالبان به منظور نمایش حضور نظامی شان درجنوب است که قصد دارند توجه و همکاری فرماندهان جهادی را نیزبه سوی خود جلب کنند. در ادامه همین گزارش آمده است که نفرات نظامی طالبان فهرست مطولی از متقاضیان داوطلب انجام عملیات انتحاری در هلمند را ترتیب کرده و حتی جوانانی که برای انجام عملیات خودکشانه ثبت نام کرده اند، تلاش دارند تا نوبت عملیات انتحاری را زود تراز هم قطاران شان حاصل کنند! گزارش دیگری درهمین راستا حاکیست که توزیع اسلحه در هرات از سوی گروه های مخالف، دیریست که ادامه یافته است. گفته می شود اکثر آنانی که حالا تصمیم گرفته اند تا بر ضد حکومت اسلحه بردارند کسانی اند که هیچ گاه در گذشته در صف طالبان نبوده اند. مقامات حکومت و نیروهای بین المللی بدون تردید از چند و چون این تغییرات آشکار آگاه اند وباید جریان وضع را برای مردم توضیح دهند. این که چه کسانی این گزارش ها را از چه زاویه ای نگاه می کنند، کار خود شان است اما تجربه جنگ های مقطعی ومزمن در کشور ثابت کرده است که یک روزی ممکن است تمامی نگرانی ها و ترس هایی که تا مدتی از سوی حکومت و محافل نظامی و سیاسی ( به دلایل مختلف ) جدی تلقی نمی شوند، ناگهان صورت واقعیت به خود بگیرند. نظامیان به این نظر اند که طالبان ولایت فراه را به حیث مرکز اصلی رخنه به سوی هرات ، بادغیس و فاریاب تعیین کرده اند. همین منابع اعتقاد دارند که اگرولایت فراه به طور کامل به وسیله طالبان سقوط کند، ولایت هرات و بادغیس درمدت چهل وهشت ساعت از سوی طالبان تصرف خواهد شد. هرات یک نقطه مرزی دور ازمرکزاست و به زودی در کام آشوب فرو می رود.
پيامها
2 دسامبر 2007, 03:25
No doubt the ammunations and support comes from Iran,before the Pakistan was one of the supporter of Taliban now Iran so the government of Afghanistan must take strong action against Iranian interference in our internal issues, the Karzai’s government can not turn blind eyes on this issue any more.
Regards,Ikhlas
2 دسامبر 2007, 04:57, توسط مسعود
از مطالبیکه از ذهن و قلم مامون خان تراوش کرده است ،بوی به راه اندازی جنگ روانی به مشام میرسد، که بدون شک پروگرامیست پلان شده از سوی دشمنان و بدخواهان مردم افغانستان که هدف از آن ایجاد هرج و مرج و بی ثباتی در افغانستان می باشد.
2 دسامبر 2007, 08:10, توسط زمری
چی مامون بخواهد چی نخواهد... گراف ناامنی، اغتشاش، فساد اداری، و مشکلات اجتماعی سیر سعودی دارد... حالا کی باعث آن میشود نمیدانم؟! اما اینرا میدانم که غرب نیتش بسیار پاک و شفاف است و خواهان خوبی و آرامش مردم ما و منطقه میباشد... اما این ایران لعنتی نمیگذارد که اهداف پاک و معصومانهء امریکا، انگلیس و متحدانش عملی گردد... لعنت ِخدا بر شیظان!
2 دسامبر 2007, 23:40, توسط احد
آقای مامون، سلام به جرآت و شهامت شما. اگر شما یکی از گماشتگان بیگانه ها میبودید و در خدمت توطئه گران خارجی قرار میداشتید، مانند هزاران ژورنالست فروخته شده و معامله گر دیگر امروز در یکی از پوست های مهم دولتی قرار میگرفتید و مستحق جایزه مو سسات غربی نیز شناخته می شدید به هر حال شخصیت، استقلالیت و وطن دوستی شما قابل قدر است.
در رابطه به گزارش اخیر شما در مورد رخنه طالبان به هرات، بر خلاف تبصره دیگر دوستان نظر من این است که این همه دسیسه ها از قبل توسط کسانیکه هلمند را در اختیار طالبان گزاشتند، چیده شده است. متاسفانه که ملت افغانستان یک بار دیگر قربانی این حوادث میگردند. اگر مسله ایران در میا ن است چرا به صورت مستقیم و از طریق سرحدات عراق و پاکستان با لای ایران فشار آورده نمیشود. به نظر من قبل از هر فرد دیگری کرزی و حکومت دست نشانده اش برای ملت افغانستان جواب این معما را بدهد.
کرزی همیشه میگفت که 50 تا طالب در افغانستان است و همیشه تلاش کرده ملت را فریب بدهد. اینک بیش از یک سال است که همه روزه حکومت کرزی از کشته شدن 100 ها طالب خبر میدهد این همه طالبان از کجا شدند. آیا کرزی واقعآ بی خبر بود که میگفت در افغانستان از 50 طالب زیاد نیست.
من تفاوتی میان نیات کرزی و طالبان نمی بینم. کرزی باید موقف خود را روشن سازد. گریه های شیطانی نکند، مردم فریبی نکند اگر بچه این خاک است یکبار راست خود را بگوید، مردم افغانستان خود راه خود را خواهند یافت.
آنلاین : رخنه طالبان در هرات
3 دسامبر 2007, 12:43, توسط restam
xxthank you mamoon
qabelah nah talib darad nah demokrat.hamah ajer wa tang nazar and.
3 دسامبر 2007, 13:48, توسط ahmad
پس ازفروپاشی حاکميت طالبان درافغانستان، مردم افغانستان صفحه جديدی را درزندگی خويش رقم زده وجامعه بين المللی شتاب زده به کمک مردم افغانستان چه ازنقطه نظر تأمين امنيت و هم چه ازنقطه نظر بازسازی ونوسازی، عمل کردند.اداره مؤقت و دوره انتقالی که ايجاد شده بودند يکی پی ديگر تقريبا درارامش خاتمه يافت. اما سوال اساسی دراينجاست که چرا وضع با ايجاد دوره انتخابی رئيس جمهوری و پارلمان کشور رو به وخامت گرايده وگراف حملات انتحاری و تهاجمی دشمن يکی پی ديگری سال به سال بالارفت تا سرحد اينکه اکنون مردم افغانستان ازنقطه نظرامنيت شان نگران اند. قوتهای امنيتی افغانستان سيرتکاملی خود را بسيار کند درپيش گرفته و به علت نبود مديريت سالم و توجه اندک جامعه جهانی دراحيا و تقويت قوتهای امنيتی، سبب شد تا وضع امنيتی روبه وخامت گرايد.
سقوط مؤقتی بعضی ازولسوالی های ولايات افغانستان نشانه ضعف اداره محلی و ضعف قوتهای امنيتی افغانستان محسوب ميشود.حاميان خارجی گروه اشوبگر طالبان افزايش يافته وشايد هم ديرنباشد که انتظاربرد بعضی ازکشورهای ديگر درمنطقه ازاين گروه دهشت گرد استفاده ابزاری برای تحقق اهداف شان درافغانستان و مقابله با غرب کنند.
حکومت اقغانستان ايا تحليل لازم از وضع موجود امنيتی وبالاخره ازهمه مهمتر ازوضع منطقه دارد يا خير
دولت افغانستان ايا توانمندی طرح و اجرای استراتيژی همه جانبه برای بيرون رفت از بحران موجود امنيتی واقتصادی درافغانستان را دارد يا خير
اين همه پرسشنهای است که همه درجستجوی ان قراردارند و تاکنون بصورت روشن نتوانسته ايم کدام گام ثابت قدمی را درسطح دولت افغانستان مشاهده کنيم.