صفحه نخست > کابل پرس ورزشی > مقالات فوتبالي > گئورگ هاجی: شاه فوتبال رومانی

گئورگ هاجی: شاه فوتبال رومانی

علی جواد دهقان
يكشنبه 30 دسامبر 2007

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

فوتبال زندگی من است. فوتبال برای من به معنای همه چیز است و مرا همان فردی ساخته است که امروز هستم. اینها صحبتهای گئورگ هاجی بازیکن اسبق تیم ملی رومانی بود که بارها بر زبان آورده است. هاجی اخیرا بعنوان بازیکن قرن بیستم فوتبال رومانی شناخته شد.

این استعداد بینظیر فوتبال رومانی از همان ابتدا نمود خاصی داشت. گئورگ جوان در ابتدای کار، با تیمهای زیر 16 سال، زیر 17 سال و زیر 18 سال کشورش پروژه پیشرفت خود را شروع کرد. گفتنی است که او در این زمان و در کنار دیگر هم تیمی های خود در مدرسه فوتبال لوشی فارول تحت تعلیم قرار گرفت.

هاجی زمانی که 18 ساله شد بعد از گذراندن یک دوره کوتاه مدت در تیم اف سی فارول کنستانتا و در سال 1983 راهی پایتخت رومانی یعنی شهر بخارست شد و به تیم اسپورتل استیودنتس این شهر پیوست. او سه سال را با این تیم گذراند و در این مدت 108 بازی برای آنها انجام داد و 58 گل نیز برایشان به ثمر رساند. اکنون که او به آن دوران نگاهی می اندازد می گوید: دوره شگفت انگیزی بود و به در پیشرفتم کمک زیادی کرد.

مربی تیم ملی رومانی در آن سالها میرک لوچسکو بود و در آگوست 1983 به هاجی اعلان کرد که می تواند در بازی دوستانه رومانی مقابل نروژ حضور یابد و این بازی اولین بازی از 125 بازی هاجی برای تیم ملی کشورش بود. اگرچه این بازی با نتیجه صفر بر صفر به پایان رسید ولی شروع خوبی برای ستاره نوظهور فوتبال رومانی بود.

برای گئورگ جوان همه چیز به خوبی پیش می رفت و داشتن مربی ای همچون لوچسکو یکی از شانس های بزرگ او و همنسلانش بود. لوچسکو که به کار با جوانان علاقه زیادی داشت در بازیهای مقدماتی جام جهانی 1986 در قاره اروپا و در بازی مقابل ایرلند شمالی بازوبند کاپیتانی را به بازوی هاجی بیست ساله بیست و این اولین بازی از مجموع 65 بازی هاجی بود که رهبری تیمش را در داخل زمین بر عهده داشت. او در این باره می گوید: تیم ملی برای من مقدس است و زمانی که کاپیتان باشم وظیفه هایم بزرگتر هستند.

هاجی در عرصه ملی توانست سه بار در جام های جهانی حضور یابد و سه بار نیز در رقابتهای جام ملتهای اروپا شرکت کند، اگرچه که آخرین بازی ملی اش در مقابل ایتالیا با اخراجش به پایان رسید. این اسطوره فوتبال رومانی در عرصه فوتبال باشگاهی توانست با تیم استوا بخارست سه بار قهرمان لیگ داخلی کشورش شود و دوبار قهرمان جام حذفی رومانی و همچنین یک قهرمانی در سوپر کاپ اروپا و جام باشگاههای اروپا از دیگر افتخارات او هستند.

ستاره فوتبال رومانی محدود به کشورش نشد و راهی خارج شد تا کارش را در باشگاه های خارجی ادامه دهد. بعد از جام جهانی 1990 ایتالیا، او راهی رئال مادرید شد و با عقد قراردادی به ارزش 4 میلیون دلار و در سال 1992 توانست برای بار دیگر زیرنظر مربی سابقش یعنی لوچسکو به کار بپردازد و این بار در تیم برشیای ایتالیا.

هاجی که در جام جهانی 1994 خوش درخشیده بود دوباره ترغیب شد که راهی اسپانیا شود ولی اینبار در تیم فوتبال بارسلونا که یوهان کرایوف بزرگ در آن مربیگری می کرد و در خانه آخر هاجی تصمیم گرفت که به کشور ترکیه برود و در باشگاه گالاتاسرای دوران آخر فوتبالش را بگذراند. حضور او در گالاتاسرای 5 سال طول کشید که خود هاجی در این باره می گوید: گالاتاسرای برای من بعد از رومانی خانه دومم است.

و سرانجام این ستاره انکارناپذیر فوتبال شرق اروپا در آوریل 2001 رسماً از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.
دوران مربیگری هاجی که بلافاصله بعد از پایان دوران بازی کردنش آغاز شد چندان خوش یمن نبود چرا که در دوره کوتاه و ناموفقی هدایت تیم ملی کشورش را بر عهده گرفت و در ادامه به تیم بورسا اسپور و گالاتاسرای پیوست.
هاجی در نوامبر 2005 به تیم تیمیسوارای کشورش پیوست و بعد از آن توانست تیم استوا بخارست را در فصل 2007ـ 2006 به رقابتهای گروهی لیگ قهرمانان هدایت کرد ولی بعد از انجام اولین بازی گروهی استعفا داد.

گئورگ که اکنون 42 سال سن دارد در مجموع بیش از 550 بازی چه در داخل و چه در خارج از کشورش انجام داده است. گفتنی است که محبوبیت او در میان هواداران گالاتاسرای به حدی است که لقب سلطان را به او داده اند رومانیایی ها نیز از او با لقب مترادف شاه یاد می کنند.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس