بزرگداشت از حادثه عاشورای افغانستان در تورانتوی کانادا
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
جمع کثیری از افغان های ساکن تورنتوو شهرهای اطراف در روز شنبه هفدهم ماه دسامبر در مرکز اجتماعی امام حسین (ع) گرد هم آمدند تا ضمن تجلیل از مقام شهدای عاشورای افغانستان، نفرت و انزجار شان را از عمل تروریستی گروه های اطرافی در حمله به عزاداران امام حسین به نمایش بگذارند. نویسندگان، شاعران، هنرمندان، علمای دین، تاجران، محصلین ، نمایندگان جنرال قونسولگری افغانستان، نمایندگان اتحادیه افغان ها، نمایندگان انجمن زنان افغان، نمایندگان کاروان شعر، نمایندگان کمیسیون مشترک افغان های تورنتو و نمایندگانی از مسجمد شریف امت نبوی با حضور در این محفل، نسبت به دسیسه های تازه دشمنان افغانستان در ایجاد جنگ مذهبی هشدار دادند. حضور پر شور نمایندگان اقوام و اقشار مختلف، این همایش را به یک نمایش ملی اتحاد و همدلی افغان ها در مقابله با دشمنان دیرینه و قسم خورده افغانستان تبدیل کرده بود.
مرکز اجتماعی امام حسین(ع) که برگزار کننده این همایش ملی بود با دعوت از چهره های برجسته اهل سنت، روشنفکران مذهبی، روشنفکران و اهل قلم غیر مذهبی و چهره های متشخص از اقوام مختلف ، زن و مرد، توانست در درون یک مرکز متعلق به شیعیان،اجتماع بزرگ و با عظمت فرا مذهبی را گردهم بیاورد که ضمن ادای احترام به شهدای کربلای حسینی، به مقام شامخ شهدای عاشورای کابل، قندهار و مزارشریف درود بفرستند.
این محفل که توسط شاعر، نویسنده و فرهنگی فرهیخته آقای کبیر بختیاری گردانندگی می شد، حوالی ساعت یک و نیم عصر با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط قاری شهیر و خوش صدای شهر تورنتو، الحاج حبیب آغازگردید.
پرفیسور بیان از مسجد امت نبوی اولین سخنران این همایش ملی بود. آقای بیان که از علمای مشهور اهل سنت ساکن شهر تورنتو می باشد با دفاع از اساسات مذهب تشیع، محبت را بنیادی ترین شعار اسلام دانسته و خشونت گرایی را منافی شعارهای اصلی دین معرفی کرد. آقای بیان عاملان فاجعه عاشورای امسال را دشمنان اسلام و مردم افغانستان خواند.
آقای باهر فرملی سخنران بعدی این محفل بود که با صدای رسا مظلومیت شهدای عاشورا را فریاد زده و نجات افغانستان را به وحدت عملی شیعیان و اهل سنت دانست. آقای فرملی در پایان سخنرانی اش با خواندن شعری از محترم علیشاه عباب " احمدی"، در ار تباط با دخالت های پاکستان در امور داخلی افغانستان، باعث سیال شدن حس و عاطفه حضار گردید.
فاطمه اختر، شاعر، نویسنده و رئیس کاروان شعر تورانتو سخنرانی بعدی این محفل بود. خانم اختر با " اسرائیل اسلامی" خواندن پاکستان، فاجعه اخیر عاشورا را ناشی از سیاست های توسعه طلبانه و ضد انسانی رژیم پاکستان دانسته و انرا محکوم کرد.
هارون راعون، شاعر و نویسنده، مهمان بعدی این همایش بود که در جایگاه قرار گرفت و شعر بسیار زیبایی را به روان شهدای عاشورای افغانستان تقدیم کرد. شعر آقای راعون عمق فاجعه اخیر را به زیبایی به نمایش گذاشت و باعث تاثر و تامل بیشتر حاضرین گردید.
محترم تابش محمد خان مهمان بعدی این محفل بود که با دعوت حضار به وحدت و هماهنگی و عبوراز قوم گرایی، فاجعه اخیر را به شدت محکوم کرد.
میرحسین مهدوی، شاعر، نویسنده و روزنامه نگار، سخنران بعدی این محفل بود که به بررسی و تحلیل اجزای حادثه عاشورای افغانستان و انگیزه طراحان این حادثه پرداخت. به باور آقای مهدوی طراحان این حادثه در پی ایجاد یک جنگ مذهبی هستند تا بتوانند توازن اجتماعی، فکری و سیاسی فعلی را به نفع بعضی از گروه های قوم گرا و افراطیون مذهبی تغییر دهند.
شکرالله شیون شاعر و نویسنده افغان مقیم فرانسه مهمان بعدی این برنامه بود که با خواندن یکی از ترجمه های خود از زبان فرانسه به فارسی، فضای حاکم بر مجلس را رقیق و عاطفی تر کرد. آقای شیون نیز به روان شهدای عاشورا درود فرستاد و این حادثه را محکوم کرد.
پیکار پامیر، نوسنده و تحلیل گر مسایل سیاسی طی سخنان ارزشمندی به بررسی انگیزه های دولت پاکستان در دخالت در امور افغانستان و ترویج افراط گرایی اسلامی پرداخت. آقای پامیر گفت که پاکستان حتی در میان جامعه افغانی مقیم کشورهای غربی نیز نوکران خود را جابه جا کرده تا به نفاق و تکه تکه کردن اجتماع افغان ها مبادرت ورزند.
صالحه مهدوی مهمان بعدی این برنامه بود که با خواندن نوشته ی بسیار زیبا، مظلومیت بازماندگان شهدای عاشورای افغانستان را به خوبی به نمایش گذاشت.
در بخشی از این محفل محترم طارق فهیمی به جایگاه دعوت شد تا چند لحظه به زبان انگلیسی صحبت کرده و ابعاد فاجعه اخیر را برای مهمانان کانادایی محفل تشریح نماید. ایشان بعد از ختم صحبت شان از نماینده پارلمان فدرال کانادا آقای کورنیل چیزو دعوت به عمل آورد تا به جایگاه آمده و سخنرانی نمایند. آقای چیزو، نماینده پارلمان فدرال نیز طی سخنان کوتاهی این فاجعه سیاه را محکوم کرده و همدردی دولت و ملت کانادا را با بازماندگان این فاجعه اعلام کرد.
محترم خواجه تمیم صدیقی و محترمه قدسیه کریمی مهمانان بعدی این همایش بودند که هرکدام به زبان انگلیسی سخنرانی کرده و ابعاد این فاجعه را برای حضار بازگشایی کردند.
صبور صهیب شاعر و نویسنده با حضور در جایگاه شعر زیبایی را به روان شهدای عاشورای افغانستان تقدیم کرد. شعر آقای صهیب حال و هوای مجلس را به کلی تغییر داد و باعث شد تا ابعاد دیگری از این حادثه غم انگیز به زبان شیرین شعر به تصویر کشیده شود.
محترم نباتی، آقای مختار دریا و محترم ناصر مسعود هر کدام به نوبه خود و با خوانش شعر به تجلیل از مقام شهدای عاشورای افغانستان پرداختند.
این همایش با سخنان داکتر دانشور، رئیس اتحادیه افغان های مقیم آنتاریو به پایان رسید. آقای دانشور با دفاع از مبانی فکری و اعتقادی شیعیان، توسل، دعا، زیارت اهل قبور و مسایلی از این قبیل را اموری اسلامی دانسته و ازآنان دفاع کرد.
این همایش پس از پنج ساعت با دعای خیر برای سربلندی مردم افغانستان و شادی ارواح شهدای اخیر به پایان رسید.
گزارشگر حمید حسینی
پيامها
24 دسامبر 2011, 15:17, توسط حميد کاوه گلستان
پاسخ اين به اصطلاح فرهنگيان امام حسين گرا را آقای دانش چند روز قبل داد. ابله ای ميخواهد که از نواده پيامبری که بيشتر نعمات زندگانی از قبيل موسيقی و ساير هنر ها را بر امت خويش حرام کرد و همه دگرانديشان را به اسم « مرتد» در زمانه خويش ود وران ابوبکر و عمر ، قطع و قلع گردانيد و مردان قبيله را مالک همه زن های عرب ساخت ، يک الگوی مبارزاتی درست کند!
ملا عمر و خامنه ای ، خلف الصدق حسن و حسين اند؛ فرهنگيانی که درين عصر بر حسين سينه ميزنند ،بروند بز بچرانند ، پول « سوسيال » بگير و بر حسين سينه و زنجير بزن ! واقعا که خودتی آقا!