صفحه نخست > دیدگاه > گلبدین حکمتیار حکومت کرزی را (حکومت کابل) نام نهاد!

گلبدین حکمتیار حکومت کرزی را (حکومت کابل) نام نهاد!

مرتضی رحیمی
جمعه 13 جنوری 2012

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

پس از انکه بار دیگر چرخ مذاکره و مصالحه در افغانستان به حرکت در آمد و بازار آن گرم شد هر گروهی سعی بر آن نمود تا به نوعی از روند مذاکرات عقب نماند.

حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار نیز همراه با طالبان در این روزها علاقه شدید به مصالحه و مذاکره نشان داده است اما گلبدین حکمتیار بر خلاف گروه طالبان روند گفتگوها را با دولت افغانستان شروع کرده است.

گروه طالبان هفته قبل با صدور یک اعلامیه از امادگی این گروه برای مذاکره صلح با امریکا و متحدینش سخن زد و همچنان این گروه ابراز امادگی نمود تا در قطر یک دفتر سیاسی داشته باشد. گروه طالبان طرف درگیر با خود را امریکا دانسته و اصلا نامی از حکومت افغانستان نبرد.

گلبدین حکمتیار

در همین حال گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی نیز با فرستادن یک هئیت به کابل مذاکرات صلح را با دولت افغانستان اغاز نمود که این هئیت مدت چند روز در کابل اقامت داشته و پس از آن به پاکستان برگشتند.

چرخ مذاکره در این روزها در افغانستان دوباره به چرخیدن اغاز کرده است و طالبان در قطر با امریکا اما حکمتیار در کابل با دولت افغانستان گفتگوها را اغاز نموده است.

با این حال هئیت ارسالی گلبدین حکمتیار تحت ریاست غیرت بهیر در کابل طرحی هفده ماده یی را برای مذاکره به دولت افغانستان ارایه نموده است.

در این طرح که قسمتی از آن به دست خبرنگار بی بی سی رسیده است، خروج نیروهای خارجی از افغانستان، تشکیل دولت موقت، برگزاری انتخابات و همچنین خلع سلاح عمومی و حتی محاکمه جنایت کاران جنگی، غاصبان دارایی‌های عامه و قاچاقبران مواد مخدر، پیش بینی شده است.

نکته قابل توجهی که در این طرح ذکر شده است این است که گلبدین حکمتیار حکومت رییس جمهور کرزی را به نام (حکومت کابل) خوانده است.

گلبدین حکمتیار در این طرح خود با حقارت تمام حکومت فعلی را به نام حکومت کابل ذکر نموده است که فقط گستره آن در کابل است و خارج از ان حکومت رییس جمهور کرزی وجود ندارد.

اگر کمی تامل به ان نمایم می بینیم که رهبر حزب اسلامی بسیار به درستی نامی به حکومت کرزی انتخاب کرده است. حقیقت هم چنین است در حال حاضر کابل تنها مکانی است که گفته می توان فعالیت مخالفین در آن دیده نمی شود.

اگر جای جای کشور یعنی خارج از کابل سفری داشته باشیم به خودی از وضعیت نابهنجار کشور اگاه می شویم. شبه نظامیان طالب و دیگر گروه های مخالف مسلح در هر نقطه کشور به صورت گسترده فعالیت دارد و ناامنی ها را حتی در روز هم دامن می زنند.

با آنکه در حال حاضر حکومت افغانستان پشتیبانی نظامی خارجی نیز به همراه دارد اما ضعف در مدیریت حاکم، وضعیت کشور را هر روز بد تر از دیروز می نماید.

در حال حاضر وضعیت افغانستان به حدی رو به وخامت گرویده است که یک کارمند حکومت همراه با کارت هویت کارمندی خود به خارج از کابل سفر کرده نمی تواند. وضعیت کشور به حدی رو به نا امنی گرویده است که بیشتر مسافرینی که می خواهند از کابل به ولایات سفر نمایند مجبور هستند موقتا چهره خویش را به مانند طالبان درست کنند.

پس با این اوصاف گلبدین حکمتیار در این طرح هفده ماده یی به خوبی توانسته است نامی را بالای حکومت کرزی انتخاب نماید که لیاقت آن را دارد و جدای از این، ضعف حکومت افغانستان در حال حاضربه حدی رسیده است که حتی گروه طالبان نیز حکومت کرزی را طرف درگیر خود نمی شناسد و فقط با امریکا حاضر به مذاکره است.

(حکومت کابل) اصطلاحی است که مجاهدین، حکومت داکتر نجیب الله را به آن نام می خواند. زمانی که مجاهدین بخش های بزرگی از افغانستان را از کنترول داکتر نجیب الله خارج ساخته بود و داکتر نجیب الله و حکومتش فقط منحصر به کابل شده بود.

حال نیز همانگونه است و این حقیقت را باید باور کرد که با وجود حضور نظامیان بیش از 40 کشور خارجی، حکومت افغانستان هیچ قدرت و کنترولی در خارج از کابل را ندارد و گروه های شورشی مسلح در جای جای این کشور به صورت آزادانه دست به ناامنی ها، غارتگری ها و آزار و اذیت مردم می زنند.

دلایل گوناگونی را می توان مسبب این همه ضعف حکومت کرزی بیان نمود که مهمترین آنها عدم موجودیت فساد اداری گسترده است. بیشتر مسئوولین حکومت کرزی زمانی که مسئولیتی را به عهده می گرفتند به جای اینکه به فکر خدمت به مردم و ادای مسئولیت خویش باشند به اصطلاح عام، اقدام به پر کردن جیب های خود می کردند.

بی توجهی مسوولین حکومت کرزی به مسئوولیت های خویش و همچنان افزایش روز به روز بی کاری و فقر در کشور سبب شد تا تعداد زیادی از افغان ها به صفوف مخالفین بپیوندند و علیه حکومت رییس جمهور کرزی قیام نمایند.

در سال 2001 پس از سرنگونی حکومت طالبان از این گروه جز ئام چیزی باقی نماند که به مرور زمان دوباره گروه طالبان قدرت گرفته و امروز کار به جایی رسیده است که جز کابل دیگر تمام ولایات کشور نا امن شده است و دلیل ان هم فساد اداری گسترده در حکومت کرزی، بی توجهی حکومت به وضعیت مردم و گسترش روز به روز فقر و بی کاری در کشور بود.

با این همه باید به (حکومت کابل) تذکر داد که اگر وضعیت به همین منوال بگذرد و بی توجهی و بی مسئوولیتی ها به همین منوال ادامه داشته باشد سرنوشتی همانند حکومت داکتر نجیب الله در انتظارت خواهد بود و رییس جمهور حامد کرزی باید بداند که اصلاح نظام و حکومت نیاز اساسی حاضر است.

آنلاین :
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • آقای مرتضی رحیمی،
    نشنیده اید که میگویند، در افغانستان تاریخ تکرار میشود؟ ندیده اید که ما مردم افغانستان آزموده ها را همیشه تکراراّ میآزمائیم؟
    در ضمن به خود اجازه میدهم، به یک اشتباه کوچک اما مهم در نوشته تان در سطر ذیل اشاره کنم:
    "دلایل گوناگونی را می توان مسبب این همه ضعف حکومت کرزی بیان نمود که مهمترین آنها عدم موجودیت فساد اداری گسترده است."
    کلمه (عدم) موجودیت فساد را نفع میکند. باید (موجودیت فساد...) مینوشتید، بدون عدم....

    • شاید یک اشتباه کوچک از طرف نویسنده متن رخ داده باشد اما اشتباه بزرگتر این است که فردی که ویرایش میکند خود نیز دچار اشتباه املایی شود.در جمله " کلمه(عدم)موجودیت فساد را نفع میکند" باید گفت که به جای نفع اگر نفی آورده شود صحیح تر است.

    • تشکر آقای بینام،
      بلی من کلمه نفی را اشتباه نوشتم.
      اما این باعث نمیشود که دیگران را به اشتباه کوچک شان متوجه نساخت. ما باید همه از همدیگر بیاموزیم. آموختن از دیگران عیب نیست.

  • قبيله هر روز به كومك خارجى ها حكومت ميزايد.
    حكومت طالب تحت امر اى اس و انكليس.
    حكومت كلب الدين تحت امر اى اس اى و عربستان و هم ايران كه در سابق بنا كاه امن براى اين شخص بود و بعد از 11 سبتمبر از انجا به با كستان رفت.
    حكومت كرزى در اسر تقلب عمال خاينين داخلى و خارجى كه منافع شان كره خورد,تولد شدو فورى مورد بشتيبانى انها قرار كرفت .امروز سه حكومت و سه كلى دولت بى صاحب, بدست سه جنايت كار از قبيله معامله كر قراردارد.
    اينها ما نند كرم مردارى, ارام ندارند.هر جه بود و نبود را به يغما بردند كشور به حالت نزع درامده كه دران جان نيست.
    بايد اين نظام مزخرف تغير كند.يكنفر عقل كل شده و مردم و كشور را به نا بودى ميبرد.
    ايا اين اكثريت قاطع كشور كه اقوام غير بشتون هستند تماشاكر باشيم؟
    اين قاتلين بار بار كارد را در كلوى اقوام برادر فشاريدند و امروز اين سه عنصر خاين قبيله باز بالاى سر نوشت اكثريت كشور دارند بازى ميكنند و معا مله ميكنند؟

    • در تداوم حکومت قبیله؛ عناصری چون مارشال فهیم، خلیلی، محقق و دوستم سهم فعال داشته اند . از این خود فروش ها نیز باید انتقاد کرد.

  • انجینیر حکمتیار یک ساستمدار کار کشته است او میتواند یک رهبر لایق و ورزیده باشد زیرا بز پنجشیر یعنی مسعود
    میخواست اورا گم کند اما این بز ها یک لکمه خام حکمتیار هم نمیشود هاهاهاهاها.
    و باید سیا ست را از حکمتیار اموخت.

    • انجینر صاحب رهبر شایسته برای پختونهاست. نخبگان پختون یا ملاعمر میبرایند با حکمتیار. و الا غیر پختونها سگ را بهتر از ایشان میدانند.

  • امريکا بخاطر بقاى سلطه ناميمون خويش هميشه از خدعه و مکر کار گرفته ميخواهد روى عناوين مختلف يکتعداد مردم را بکام خود بچرخاند. هنگاميکه مجاهدين قهرمان افغان با اردوى بلاک شرقى (شوروى) با همان ساز و برگش مقابله نمودند و بالاخره آنان را سلامى زده به خاک افغانستان از پل حيرتان بيرون راندند امريکا مداخلات مستقيم و غير مستقيم خود را آغاز نمود، تا اينکه بعد از يازدهم سپتمبر به بهانه بودن رهبر القاعده در آنجا بالاى افغانستان مستقيماً تجاوز نمودند.
    زمانيکه امريکا بعد از رژيم طالبان سلطه حکومت را کاملاً بدست آورد، يکتعدادى از افغانهاى نا افغان و فروخته شده را دربن گردهم آورده و قدرت راه ميان شان تقسيم کرد، و چنان به نظر مى رسد که در نشست بن اولين سند فروش افغانستان نيز به امضا رسيده است. حالا امريکا در ضمن مذاکرات با بعضى از سران طالبان پافشارى به يک سلسله گردهمايى ها و گفتگوها نيز مى نمايد که امريکا درين امر خطا رفته اکثريت کنفرانس ها و نشست هاى شان گاه با اقليت ها و گاه با حکومت افغان بوده از ابتداى تجاوز آنان تا امروز ما شاهد کنفرانس هاى به سطح دنيا نيز هستيم که در تمام اين نشست ها دشمن مى خواهد فقط اهداف استعمارى خود را بر آورده سازد و بس. کنفرانس هاى بزرگ لندن و کابل و بالاخره لويه جرگه در افغانستان و به تعقيب آن کنفرانس دوم بن تماماً از جمله برنامه هاى پلان شده دشمن بوده، يکى از جمله اين نشست ها نيز به نفع ملت افغانستان نمى باشد. چند روز قبل در جرمنى واقع شهر برلين در انستيتوت اسپن گردهمايى ميان چند تن از اعضاى کانگرس امريکا و سران ائتلاف شمال صورت گرفت که اجنداى مهم آن درضمن موضوعات ديگر مسئله فدرالى شدن حکومت افغانستان بود در ابتدا نظريات چنين بود که حکومت جرمنى نيز در آن داخل است که سپس مسئله عدم دخالت دولت جرمنى درين نشست را وزيرخارجه آن اعلام نمود وزارت خارجه افزود که اين نشست صرف ميان اعضاى کانگرس و سران ائتلاف شمال بوده است.
    دو روز قبل بزرگان اقوام پکتيا در گرديز مرکز اين ولايت در ضمن يک گردهمايى بزرگ نشست برلين را شديداً تقبيح نموده، بزرگان اقوام افغانى گفتند که ما خواهان محاکمه اشتراک کننده گان آن نيز هستيم و از جامعه جهانى خواهان اين مى باشيم که ديگر در مسايل داخلى افغانستان مداخله ننمايد در اخير بزرگان اقوام به امريکا و اتحاد شمال هشدار دادند که از پلانهاى شوم و نشست هاى پشت پرده عليه ملت افغان دست بگيرند! اينها کسانى هستند که همواره در دام هاى دشمن مى افتند و ملت ما اين چهره ما را خوبتر شناخته اند.
    درحاليکه هشدارى و ابرازات بزرگان اقوام پکتيا نماينده گى از تمام ملت مسلمان و مجاهد افغان مى کند اين ملت همه دسايس و نشست هاى را که تحت چتر بيگانگان و به نفع آنها صورت ميگيرد تقبيح نموده ومردود مى شمارند. معضله افغانستان وقتى حل ميشود که اشغالگران وطن ما را ترک نمايند، خود افغانهاى دلسوز گردهم آمده درنــــتيجه مـــذاکـــرات بـين الافغـــانى ســرنوشت ملت شان را تعين نمايند

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس