صفحه نخست > دیدگاه > جنایت های کویته به باد فراموشی سپرده شد!

جنایت های کویته به باد فراموشی سپرده شد!

مرتضی رحیمی
شنبه 14 جنوری 2012

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

رویداد های اخیر2011 در کوینه پاکستان که کشتار هدف مند هزاره ها را در قبال داشت. بیش از 30 تن از هموطن ما که به طرف ایران می رفتند تا نفقه عیال خود را به صورت حلال و از آبله دست خود به دست آورند طی یک سلسله حملات وحشیانه و سازمان یافته به قتل رسیدند.

دو هفته پس از این حادثه دردناک، 9 تن دیگر از مردم بی دفاع هزاره که برای کار و به دست اوردن لقمه نان برای خانواده خویش به طرف ( سبزی مندی) در شهر کویته می رفتند توسط تعدادی کوردل و حیواناتی وحشی انسان نما به نام این که هزاره و شیعه هستند به شهادت رسیدند که این حادثه دردناک بار دیگر ما را به سوگ نشاند.

قتل های سازمان یافته هزاره ها در کویته به نوع خود بزرگترین جنایت علیه بشریت بود اما هیچ نهادی مدافع حقوق بشر صدایی از خود نکشید و هیچ اقدامی از سوی سازمان ملل و حکومت پاکستان علیه این کشتارها صورت نگرفت.

ما هزاره های مقیم کویته از ان زمان در انتظار بازداشت و مجازات عاملان این حادثه هستیم اما نه تنها که کسی به این جرم بازداشت و مجازات نگردید بل که هیچ اقدامی برای پی گیری ان نیز صورت نگرفت.

بی توجهی نسبت به این جنایت مسئله است که تا هنوز اذهان همه ملت ما را آزار می دهد و مردم هزاره هنوز هم در انتظار مجازات عاملان قتل تعدادی افراد بی گناه و بی دفاع است.

جرم این هزاره های بی گناه چه بوده است .آیا جرم شان شیعه بودن شان است؟ و یا هزاره بودن شان است؟

اگر شیعه بودن شان است که اقوام زیادی دیگر هم شیعه هستند. اگر هزاره بودن شان است باید گفت که هزاره ها در طول تاریخ خدمات زیاد و افتخارات بسیاری را برای دولت پاکستان کسب کرده است که تاریخ خود گواه آن است.

اما این کشتار سیستوماتیک هزاره تازه نبوده و سال ها پیش توسط عبدالرحمن جابر نیز در افغانستان که سر زمین آبا و اجداد ما است. حق ما صلب می شود مال و جایداد ما را مانند یک حیوان درنده غارت کرده و به یغما می برد و به شکل دسته جمعی هزاره ها قتل عام میگردید.

در زمان عبدالرحمن جابر تقریبا 60% هزاره ها قتل عام شد.آخر ما نمی دانیم که چه سیاست های پشت پرده نهفته است

1:آیا می خواهند تاریخ عبدالرحمن را زنده کنند. 2: آیا لشکر جنگوی است ؟ 3:آیا طالبان است؟ 4: آیا برادران بلوچ یا پشتون هستند ؟ و یا دست های دیگر از بیرون پلان گزاری شده و سیاست های را پشت پرده انجام می دهند ؟ و یا در منطقه یی که خیمه نشینی رسم بوده و مردم ان از علم و دانش و پیشرفت هیچ بویی هم نبرده اند حسادت نشان می دهند که هزاره ها علم و دانش کسب کرده است؟ حسادت از این که هزاره ها مقام های بلند علمی بدست آورده اند و همیشه افتخار کسب کرده و باعث افتخار بوده و در ساختمان های مجلال زندگی کنند دلیل این کشتار باشد؟

شاید کسانی هستند که پیشرفت ما هزاره ها را دیده نتوانسته و دست به همچو کارهای می زنند، کارهایی دور از انسانیت که صدها زن را بیوه ، هزارها طفل را یتیم و صد ها مادر را به سوگ فرزند اش نشانده است.

فرزندی که تنها نان آور خانواده بود. به چه بیرحمانه به شهادت رساندند و مردی را که تنها نان اور و پناه و تکیه گاه برای همسر و فرزندانش بود به چه وحشیانه به قتل رساندند؟

از کجای زندگی بازمندگان این شهیدان شروع کنم از مادر داغداری که در سوگ پسر نشسته و یا از قلب شکسته زنی که در نبودن شوهر حیران است در جواب فرزندانش چه بگوید بالخصوص در جواب دخترانه نازدانه یی که از مادرش هر لحظه سراغ پدرش را می گیرد

اما مادر با دل پر از خون و قلب شکسته که چگونه در تنهایی و در نبودن پدرشان آنها را بزرگ کند و یا چگونه برای فرزندانش که به جز پدر شان کسی دیگر را نان آور نداشت به آنها لقمه نانی تهیه کند.به بهانه های مختلف از دختر نازدانه و مهربان که هنوز هفت سال دارد دل جوی می کند.

یا از دل خواهری بیاییم که در سوگ برادر صمیمی و جوانش نشسته که حتی خواب هم از چشمانش ربوده شده است که حالا جز آه و ناله با هیچ چیز دیگر هم دلش را تسلی داده نمی تواند.

یا او مادری که رخت پسرنو جوانش رابرای مسافرت بست تا ایران برود و از آنجا صاحب درآمد شود و اما غافل از اینکه این رخت برای همیشه بسته می شود و دیگر حتی برای یک بار هم که شده نمی تواند پسر نازدانه و گل نو شگفته اش را ببیند و حالا اشک در چشمان این مادر خشکیده است.

این جنایات بی رحمانه خشم همه مردم ما را در سر تا سر جهان بر انگیخته بود و با تظاهرات ها از این جنایات از دولت پاکستان خواسته بودند تا به شکل جدی از این جنایات پی گیری کنند اما حال که چندین ماه از ان جنایات گذشته است آب از آب تکان نخورده است و هیچ اقدامی برای مجازات عاملان این جنایات از سوی هیچ نهادی صورت نگرفته است.

مردم هزاره خواستار اقدام جدی برای دستگیری و مجازات جنایت های وحشیانه کویته است. جنایاتی که شنیدن ان جسم هر انسانی را که حتی ذره یی انسانیت در وجودش باشد را به لرزه در می اورد.

سازمان ملل، حقوق بشر و شما ای نهادهایی که داد از دفاع از انسانیت و حقوق انسان می نماید کجا شد حقوق بشر و کجاست این دفاع شما از حقوق بشر. آیا مردم هزاره یی که در کویته به خون کشیده شده بودند انسان نبودند؟!!

آیا انها از حقوق انسانیت برخوردار نبودند؟!! یا این که شما در خواب غفلت هستید؟ بیدار شوید از خواب غفلت و ببینید که در گوشه کوچک از این دنیا چه جنایتی علیه انسان صورت می گیرد که شما از آن بی خبر و یا هم خبردار اما بی توجه هستید.

به امید آن روز که دیگر هیچ یک از فرد ملت ما قربانی همچو جنایات نشود و در هر گوشه و کنار جهان که هستند بدون حراس زندگی کنند و دیگر به نام هزاره بودن قربانی همچو جنایات نشوند و هزاره بودن جرم نباشد.

ارسالی از کویته پاکستان


ارسالی از کویته پاکستان

گالری عکس

آنلاین :
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • تشکر از یاد آوری موضوع بسیار مهم، این واقعا نیاز به تعقیب دوام دار و یاد آوری مکرر دارند. همه مردم میخواهند که این کار تعقیب شود اما ارگان ضعف ظرفیت مسلکی و مشخص نبودن نهاد و شخص مشخص مسئول در قبال موضوع یک چالش عمده در راس کار این پروسه است. تا جاییکه دیده میشود در بین هزارهای کویته کسی و نهاد به آن سطح ظرفیت مسلکی در موضوع همراه با تعهد دراز مدت نیست که بتواند موضوع را به شیوه خاص خودش با محاکم در داخل پاکستان و یا نهاد های بین المللی مربوط تعقیب کنند.

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس