جایزه لاجوردین «نوروز» نصیب «بلوای خفتگان» و «دست شیطان» شد
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
جایزه لاجوردین «نوروز» نصیب «بلوای خفتگان» و «دست شیطان» شد
روابط عمومی خانه ادبیات افغانستان: همزمان با روز جهانی داستان کوتاه، نشست پایانی دومین جایزه ادبی نوروز با اعلام برندگان نهایی این جایزه، در لیسه استقلال کابل، پایتخت افغانستان برگزار شد.
به گزارش دبیرخانه جایزه ادبی نوروز، دومین دور از این جایزه به مجموع رمانها و داستانهای نویسندگان افغانستانی اختصاص داشت که از سال 1388 تا پایان 1391 منتشر شده بودند. 25 رمان و 18 مجموعه داستان در این رقابت ادبی شرکت داشتند که سرانجام، جایزه نخست در بخش رمان به بلوای خفتگان نوشته محمدجان تقی بختیاری (نشر خانه ادبیات افغانستان) و در بخش مجموعه داستان کوتاه به دست شیطان نوشته عزیزالله نهفته (نشر افراز) رسید. در همین زمینه، از رمان سفر خروج نوشته محمدآصف سلطانزاده (نشر دیار کتاب) و مجموعه داستان بادیگارد نوشته حبیب صادقی (نشر تاک) قدردانی شد.
نشست پایانی دومین جایزه ادبی نوروز، ساعت 14 روز چهارشنبه 25 دلو (بهمن) 1391 با گردانندگی شکور نظری، عضو هیئت مدیره خانه ادبیات افغانستان و حضور شمار زیادی از اهالی فرهنگ، ادب و هنر کشور در تالار انستیتوت فرانسه در افغانستان واقع در لیسه استقلال کابل آغاز شد.
در این نشست، با تبیین فلسفه شکلگیری جایزه ادبی نوروز در خانه ادبیات افغانستان و ضرورت پشتیبانی از تلاشهای اهل قلم در کشور که با وجود مشکلات مادی و معنوی فراوان، هنوز برای زنده نگاه داشتن جریان آفرینشهای ادبی و هنری در این سرزمین میکوشند، در کنار گرامیداشت روز جهانی داستان کوتاه، برندگان دومین جایزه ادبی نوروز معرفی شدند.
محمدحسین محمدی، معاون خانه ادبیات افغانستان و دبیر جایزه ادبی نوروز در این باره اعلام داشت: «خانه ادبیات افغانستان، نخستین جایزه ادبی نوروز را در بخش رمان به کتاب عسکرگریز نوشته محمدآصف سلطانزاده و در بخش مجموعه داستان کوتاه به طور مشترک به گلیمباف اثر تقی واحدی و هزارخانه خواب و اختناق نوشته عتیق رحیمی اهدا کرد. امسال، جایزه برنده اول که شامل تندیس لاجوردین جایزه ادبی نوروز و مبلغ یک هزار دالر است، در بخش رمان به بلوای خفتگان نوشته محمدجان تقی بختیاری و در بخش مجموعه داستان کوتاه به دست شیطان نوشته عزیزالله نهفته میرسد. از رمان سفر خروج نوشته محمدآصف سلطانزاده و مجموعه داستان بادیگارد نوشته حبیب صادقی نیز با اعطای لوح سپاس جایزه ادبی نوروز و مبلغ پنجصد دالر قدردانی میشود».
محمدحسین محمدی در سخنانش، از مدیریت خانه ادبیات افغانستان، بنیاد مهرگان عمران و انستیتوت فرانسه در افغانستان، هیئت داوران این دوره از جایزه نوروز، استادان زبان و ادب پارسی، دانشجویان و همه علاقهمندان به زبان و ادب و فرهنگ افغانستان که دبیرخانه را در برگزاری پرشکوه این جایزه یاری رساندند، سپاسگزاری کرد.
گفتنی است تقی واحدی، خسرو مانی، کاوه جبران، محمدحسین محمدی و حمیرا قادری، داوران این دور از جایزه ادبی نوروز بودند. در بیانیه هیئت داوران جایزه ادبی نوروز آمده است: «ما هیئت داوران دومین دوره جایزه ادبی نوروز؛ تقی واحدی، خسرو مانی، کاوه جبران، محمدحسین محمدی و حمیرا قادری، با تقدیر از رمان سفر خروج نوشته محمدآصف سلطانزاده، جایزه بهترین رمان سالهای 1388 و 1390 افغانستان را به دلیلِ بازتاب هنرمندانه جانسختی باورها و سنتهای استبدادی جامعه افغانستانی، خلق شخصیتهای ماندگار در پرتو توصیفهای تکاندهنده از تضادها و ناملایمات اجتماعی، ساختار منسجم داستانی و خلق جهانی هولانگیزو تأملات باارزش جامعهشناختی و بیان وضعیتی که در آن نفس میکشیم، به رمان بلوای خفتهگان نوشته محمدجان تقی بختیاری اهدا میکنیم».
هیئت داوران جایزه ادبی نوروز در ادامه بیانیه خود آورده است: «ما هیئت داوران دومین دوره جایزهادبی نوروز؛ تقی واحدی، حمیرا قادری، خسرو مانی، محمدحسین محمدی و کاوه جبران با تقدیر از مجموعه داستان بادیگارد نوشته حبیب صادقی، جایزه بهترین مجموعه داستان سالهای 1388 و 1390 افغانستان را به دلیلِ پرداختن به سوژههای نو و تازه، بهکارگیری زبان محکم در بیشتر داستانهای مجموعه و کاربرد شگردهای تازهی روایی به مجموعه داستان دست شیطان نوشته عزیزالله نهفته اهدا میکنیم».
گفتنی است حسین سرآمد از سوی محمدجان تقی بختیاری و امان پویامک از جانب عزیزالله نهفته، جوایز آنها را دریافت کردند؛ چون هر دو نویسنده در خارج از کشور به سر میبرند.
استاد محمداعظم رهنورد زریاب، داستاننویس برجسته افغانستان که با هدف تشویق بیشتر جوانان نویسنده کشور، اثرش را از جریان رقابت این جایزه خارج کرده بود، درباره اهمیت جایگاه جایزه ادبی نوروز در جامعه فرهنگی افغانستان گفت: «در کشوری که هیچ گونه مشوقی برای هنرمند، نویسنده و شاعر وجود ندارد، این جایزه میتواند جایگاهی بسیار بلندی داشته باشد. داوری داوران خوب بود و بعضی از آثاری را که (به دبیرخانه جایزه ادبی نوروز آمده بود) من خواندم، شایسته آن بودند که جایزه دریافت کنند».
تقی واحدی، کاوه جبران، خسرو مانی و حمیرا قادری، اعضای هیئت داوران اظهار امیدواری کردند چنین جایزههایی باعث شود نویسندهها، متعهدانهتر و مسئولانهتر در مورد روند داستاننویسی فکر کنند و آینده بهتری را برای داستان نویسی افغانستان رقم بزنند.
آنلاین : http://chendavol.blogfa.com/po...