دردل مهاجران
از آقای سفیر افغانستان در تهران خواهش میکنم به دردل مهاجران گوش کند
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
به نام خدا
این متن شکوایه های قلب نسل مهاجر افغان در غربت است
اول دلمان از دولت و سردمداران کشورمان چه در عصر گذشته وحال گرفته است.
کسانی که از سی سال پیش به بعد که اکثر کشورهای همسایه وجهان مشغول زمینه چینی برای پیشرفت و بعضی در حال پیشرفت بودند با قومیت گرایی و ابستگی به کمونیسم کشورمان را در اتش انقلابی سوزاندند که هر چند منجر به بهبود نسبی از لحاظ مذهبی شد اما پیامدهای ان همچنان گریبانگیر ملت مظلوم ماست مردم ما صدها هزار شهید هزاران جانباز در این راه داد هزاران نفر دچار بیماریهای روانی بعد از جنگ شدند.
میلیونهانفر اواره شدند. بعضی ها به مدینه فاضله ای که فکر میکردند عدالت علوی برقرار است امدندکه من هم از ان جمله هستم. در این کشور که به قول مردمش کشور امام زمان (ع) است بر عکس انچه ادعا می کنند هیچ عدالتی در کار نیست کودک مهاجر وقتی به سن مدرسه می رسد تازه باور می کنند افغانی بودن یعنی چه من زمانی که به مدرسه میرفتم فکر می کردم کلمه افغانی یکجور فحش است اما کم کم متوجه شدم کلمه افغان نزد سنین مختلف مردم ایران تعاریف مختلف دارد کودکان ایرانی وقتی نمی خوابند یا کار بدی انجام می دهند مادرشان می گوید افغانی رو صدا میکنم سرتو ببره.جوانان اینها فکر میکنن افغانیها یکسری ادمهای بیسواد احمق هستند پس وقتی لباس نو میپوشی میگن افغان ادم شدی . بزرگسالانشان به چشم یکسری ادم بی فرهنگ و ساده لوح می نگرند. به چشم پلیس جنایتکار بی چون چرا هستی بعد از هر اتفاقی اولین مظنونین ما هستیم.واما کارخانه داران و سرمایه داران بعد از شنیدن کلمه افغانی به یاد کنده کاری چاه کنی وکلنگ میفتن .خوب ما نمیتوانیم از دولت ایران انتظاری داشته باشیم چون ما تبعه این کشور نیستیم پس انتظاری از این دولت که خود با مشکلات زیادی روبروست نباید داشت تحریمهای اقتصادی کشمکشهای داخلی وغیره.اما زمامداران کنونی افغانی که حالا بعد از سه ده برادر کشی و جنگهای خانه به خانه به قدرت رسیدندومدعی وحدت ملی هستند باید نگاهی برابر به تمامی افغانها داشته باشند سفارت کشورمان در تهران نماینده سه میلیون مهاجر ( به قول دولت ایران) افغان است من تا به حال نشنیده ام ونه دیده ام که این سفارتخانه یک برنامه فرهنگی یا اجتماعی برای این قشر مردم گذاشته باشد نمی دانم این جزو عرف نهادهای دیپلماتیک هست یانه ولی فکر میکنم این نهاد باید هر چندوقت یکبار چنین مراسمی داشته باشد تا از مشکلات فرهنگی اجتماعی مردمش باخبر باشد مردم مظلوم مامیتوانند نداشتن هرگونه محرومیت را از قبیل نداشتن هرگونه بیمه تامین اجتماعی نبود حامی قضایی را تحمل کند چنانکه تا به حال کرده ولی بی هویتی متهم بودن به بی فرهنگی بسیار سخت است سفارت کشورمان باید با برپایی نمایشگاههای فرهنگی در فرهنگسراها میتواند فرهنگ غنی ملت مظلوم ما را به اینها نشان بدهد یا حداقل با حمایت خود ضمینه را برای خود مهاجران فراهم کند. مهاجران در ایران دارای پتانسیل بالایی در زمینه های مختلف میباشد مثل صنایع دستی .صنایع چوب تولید پوشاک الکترونیک کامپیوتر وغیره تنها چیزی که نیست یک حامی دلسوز . حال اینکه تمامی کسانی که این کارها را انجام میدهند از نظر دولت ایران غیر قانونی است پس سفارت ما باید یک برنامه کارامد برای رفع این مشکلات داشته باشد بعد از سی سال که مهاجران در ایران هستند هنوز یک مسجد یا درمانگاه از خود نداریم حالا وضعیت عراقیها را ببینید چندین بیمارستان مسجد حسسینیه دارند اما ما حتی برای خواندن نماز عید هم مشکل داریم. اقای سفیر خواهش میکنم نگاهی هم به ما داشته باشید .هرچند امیدی نیست اما ذکر این مطالب کمی از سنگینی بار غم مان را کم میکند. اقای سفیر یکسر به دادگاهها وبیمارستانها بزنید تا طعم تلخ اواره بودن را بچشید.
پيامها
1 اكتبر 2008, 11:22
واقعا چه کسی مسئول و پاسخگو است ؟
پارسال عده زیادی از مهاجرین در آزمون سراسری و آزاد سال 86 و امتحانات فراگیر پیام نور در سال 86 شرکت کرده بودند عده زیادی از این مهاجرین در رشته های خاصی قبول شده بودند (این در حالی بود که در دفترچه های آزمون اصلا ذکر نشده بود که برای داوطلبان مهاجر شرط معدل 17 و بالاتر لازم است) اما همان اوایل ثبت نام و معمولا در ترم دو به ایشان اعلام شده که بایستی پاسپورت تحصیلی داشته باشید و با کارت اقامتی امکان ادامه تحصیل وجود ندارد و بایستی با ارائه کارت اقامتی و تصفیه حساب جهت صدور پاسپورت تحصیلی اقدام نمایند اما جالب اینجاست که برای اداره اتباع تمام شهرستانهای ایران بخشنامه آمده است که تمام دانشجویان افغانی ورودی سال 86 تنها در صورتی بخشنامه داده شود که معدل دیپلم آنها بالای 17 باشد این مطلب در دفترچه آزمون ذکر نشده بود و حالا در سال جدید تحصیلی دانشجویان مهاجر ورودی 86 همگی با مشکل مواجه شدند و نمیتوانند ادامه تحصیل بدهند !
بنده نگارنده این مطلب برای این قضیه ابتدا دو بار به سفارت افغانستان مراجعه نمودم در آن وقت آقای رحیمی و هم اکنون خانم بختیاری متفقا اعلام کردند که در این رابطه سفارت کار خاصی نمی تواند بکند جز اینکه در صورت تعداد زیاد شما و جمع آ<ری طومار گزارش شما را به وزارت خارجه بدهیم !
بعد از آن به وزارت علوم و تحقیقات مراجعه نمودیم آنها هم فقط گفتند که از نظر ما شما دانشجو هستید ولی رسمیت شما منوط به ارائه گذرنامه تحصیلی است و در این رابطه کاری از دست ما ساخته نیست و ما فقط میتوانیم نامه شما را به وزارت کشور جهت پیگیری ارجاع کنیم ! مسئولین وزارت کشور (خرده کارمندها) هم فقط جوابهای سربالا میدهند
در این رابطه الان این دسته از دانشجویان بلاتکلیف مانده اند چکار کنند از شما خواننده محترم تقاضا میشود اگر راه خاصی به نظرتان میرسد به آدرس وبلاگ یا ایمیلمان ارسال نمایید یا حداقل این مطلب را در اینترنت پخش کنید تا خبر به گوش بعضیها که فقط بلدند قوانین خشک و غیر انعطاف پذیر وضع و اعمال کنند حداقل برسد تا شاید اندکی به تفکر در اینباره بیافتند
www.mohajereshiraz.blogsky.com
rzjrh hotmail.com
5 فبروری 2009, 02:32, توسط سعيده
برادر گرامي من هم يك مهاجر افغان در ايران هستم كه از تحصيلات عالي باز ماندم به جرم افغان بودن .........
ما مهاجراني كه در ايران هستيم هيچ گونه راه موفقيت آميز نداريم فقط دو راه است 1-صبر صبر صبر و انتظار و اما راه 2-بازگشت به افغانستان البته راه دوم خيلي بهتر است چرا كه آينده ي درخشان داريم اگر تحصيلات خويش را در كشور خود به پايان برسانيم ولي آيا افغانستان با وجود هزاران مشكل مي تواند اين سيل عظيم جمعيت را به يك باره بپذيرد؟؟؟؟؟؟؟