صفحه نخست > دیدگاه > وبلاگ نویس > بسکتبال با ویلچر افغانستان

بسکتبال با ویلچر افغانستان

chendavol
چهار شنبه 11 جون 2014

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

«امید»؛ حرف اول و آخر بازیکنان تیم ملی بسکتبال با ویلچر افغانستان در بازی های جهانی
 [1]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]
بازیکنان تیم ملی بسکتبال با ویلچر افغانستان سال‌ها زندگی مملو از یاس و در حاشیه‌های جامعه به حیث قربانیان جنگ بی‌پایان و تبعیض را تجربه کرده‌اند. اکنون نخستین حضور در یک مسابقه بین‌المللی، بازیکنان این تیم را سرشار از روحیه‌ ساخته‌است.
تیم ملی بسکتبال با ویلچر افغانستان تنها چهار سال عمر دارد و تا به حال هیچ گاهی خارج از افغانستان بازی نکرده‌ بود. این هفته آنها برای نخستین بار به خارج از افغانستان سفر کردند و در ایتالیا به مصاف قهرمانان بسکتبال با ویلچر این کشور رفتند.
بسیاری از بازیکنان تیم افغانستان در جریان جنگ‌ها در این کشور متحمل جراحات دایمی شدند و حضور در خارج به نمایندگی از افغانستان برایشان رویای بود که به واقعیت تبدیل شد.
میرویس رحیمی ۳۱ ساله، یکی از بازیکنان تیم بسکتبال با ویلچر افغانستان می‌گوید بسکتبال زندگی‌اش را متحول ساخت و رفتار اطرافیانش در برابر او را نیز تغییر داد. میرویس ۲۰ سال پیش بر اثر ترکش خمپاره در جریان‌ جنگ‌های داخلی افغانستان فلج شد.میرویس می‌گوید: "وقتیکه بسکتبال بازی می‌کنم. احساس نمی‌کنم که معلول باشم. احساس می‌کنم که قدرت انجام هرکاری را دارم. در گذشته افسرده بودم و فکر می‌کردم هیچ‌کاری انجام داده نمی‌توانم."
احمد ذکی ۲۵ ساله نیز یکی دیگر از اعضای تیم افغانستان است که جنگ او را معلول ساخته. او می‌گوید: "من به ایتالیا آمده‌ام تا در بازی‌های بسکتبال با ویلچر شرکت کنم. من وقتی‌که هشت ساله بودم با رفقای خود بازی می‌کردم. آنها یک مین منفجر ناشده را آوردند. مین انفجار کرد و من در قسمت ستون فقرات زخمی شدم."
 
مؤسس و مربی تیم ملی بسکتبال با ویلچر افغانستان

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مؤسس لیگ بسکتبال با ویلچر افغانستان: آلبرتو کایرو، فیزیوتراپیست ایتالیایی

این پروژه حاصل فکر آلبرتو کایرو، فیزیوتراپیست ایتالیایی است که از ۱۹۸۹ تا حال برای کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در کابل کار می‌کند. فعالیت‌های جسم-درمانی این پزشک ۶۲ ساله در افغانستان موجب شد او یکبار نامزد جایزه صلح نوبل شود. لیگ بسکتبال با ویلچر را که او در افغانستان ایجاد کرد، ۲۵۰ مرد و زن معلول را از شش ولایت افغانستان گردهم آورده است.
او که بازیکنان تیم بسکتبال افغانستان را در ایتالیا همراهی می‌کند، می‌گوید: "آنها شاید فکر می‌کردند که هیچ هستند. ولی اکنون از راه ورزش دست آورد دارند و از کشورشان نمایندگی می‌کنند. آنها مانند سفیران کشورشان عمل می‌کنند و به دنیا نشان می‌دهند که افغانستان تنها داستان جنگ، انفجار و حملات انتحاری نیست، بلکه چیزهای بزرگتر هم در آن است. مردمان عادی و ورزشکار که می‌خواهند به جهان ثابت بسازند که افغان‌ها هم مثل بقیه دنیا مردم عادی هستند."
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
سرمربی‌ تیم ملی بسکتبال با ویلچر افغانستان: جس مارکت امریکایی

جس مارکت اهل کلرادوی آمریکا، سرمربی‌گری تیم بسکتبال با ویلچر افغانستان را به عهده دارد. جس می‌گوید همراه با ورزشکارانش با آمادگی خوب به ایتالیا آمده‌اند و می‌گوید حتی اگر ببازند هم خاطره حضور در این تورنمنت مهم بین‌المللی برای او و بازیکنانش جاودانه خواهد بود.
جس می‌گوید: "وقتی ۱۹ سال داشتم، در یک تصادف ترافیکی کمرم زخمی شد و معلول شدم. ایتالیا قوی‌ترین تیمی است که ما تا به حال با آن روبرو می‌شویم. خاطره این بازی برای من و برای ورزشکاران جاودانه خواهد بود."

پس از سی سال جنگ در افغانستان، اکنون بیشتر از دو میلیون نفر از جمعیت ۲۹ میلیونی افغانستان معلول هستند. بسیاری از آنها در نتیجه انفجار مین، اصابت خمپاره، گلوله و موشک معلول شده‌اند اما بسیار دیگرشان قربانی فقر در کشوری هستند که مرض فلج کودکان هنوز در آن ریشه‌کن نشده‌است.

جس می‌گوید: "از زمانی‌که ما این برنامه را آغاز کردیم، بسیاری از اینها (بازیکنان) از انزوا بیرون آمدند و برای خود کار پیدا کردند، مشغول تجارت شدند. اینها حالا از اعتماد به نفس بالای برخوردار اند. بهترین چیز برای من اینست که می‌بینم آنها دوباره مثل انسان‌های عادی به زندگی نگاه می‌کنند. آنها مثل اعضای خانواده من هستند."

۱۵ بازیکن تیم بسکتبال افغانستان از چندین مسابقه تنها یکی را بردند اما جس این تجربه را با ارزش می‌داند و می‌گوید موجب پیشرفت در تاکتیک بازی بچه‌های افغان شده‌است.او می‌گوید آرزو دارد تا این تیم بتواند به بازی‌های پارالمیپک ۲۰۱۶ ریودو ژانیروی برزیل راه پیدا کند: "دوست دارم با آنها به ریو بروم. من شاهدم که در دو سال گذشته آنها چه قدر زحمت کشیدند و عملکردشان در این تورنمنت نیز عالی بود. می‌توانم به حضورشان در ریو امیدوار باشم."
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
منبع
http://www.bbc.co.uk/persian/afghanistan/2014/05/140530_zs_afghan_wheelchair_basketball.shtml
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاره‌ها
راست: مؤسس لیگ بسکتبال با ویلچر افغانستان: آلبرتو کایرو، فیزیوتراپیست ایتالیایی
چپ: سرمربی‌ تیم ملی بسکتبال با ویلچر افغانستان: جس مارکت امریکایی

 

آنلاین : http://chendavol.blogfa.com/po...


[1[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[OOOOOO

آنلاین :
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس