صفحه نخست > دیدگاه > محراق توجه جامعه جهانی به شهر تاریخی بامیان به قول خلیلی وکرزی!

محراق توجه جامعه جهانی به شهر تاریخی بامیان به قول خلیلی وکرزی!

عبدالحمید اعتمادی
شنبه 23 آگوست 2008

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

کرزی وخلیلی بعد ازگذشت چند روز از جنگ تحمیلی به منطه بهسود به بامیان سفر کرده تا درآنجا پیش خدایان بامیان نسبت به اشتباهات فاحش شان طلب بخشش کرده باشد. در ضمن به مردمان که با بی توجهی دولت مردان نسبت به بامیان گفته باشد که خیلی نا امید نباشید بخاطر که بامیان درمحراق توجه جامعه جهانی قرار دارد.

مسلما حمله کوچیهای مسلح به مناطق بهسود که چند روز پیش با پایمال شدن حق انسانهای بی گناه وکشته شدن زنان و کودکان وغیره و آواره شدن صدها انسان بی گنا منجر گردید بدون رسیدگی و توجه به حق آنها به پایان رسیدند هنوز در ذهن دارید . که همین کرزی بود که طالبان و پاکستانی وعرب تبار را بنام کوچی به مناطق هزاره نشین روانه کرده به منظور اینکه بتواند از اهداف متحجرانه بزرگانی مثل طالبان ودر کذشته های دور عبدالرحمن حمایت کرده باشد.

البته در این باره باید گفت که سازمانهای خارجی دخیل در اوضاع سیاسی کشور نیروهای پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) که بخاطر تامین امنیت در افغانستان مستقر هستند بی تقصیر نبوده شاید هم در این باره همکاری جدی با طالبان داشته باشد،بخاطر اینکه در این مدت هیچ صدایی از آنها مبنی بر حمایت از ملت هزاره شنیده نشد.

با این وجود کرزی هر چند که با این نیروهای چند ملیتی چند روزی توانست به درهای ورودی هزاره جات به حاکمیت ظالمانه ی خویش ادامه داده، ولی با این کار با اذهان منفی هزاران زن و مرد هزاره روبرو شد که مجبور به ترک منطقه گردید. در این حال کرزی بازهم به بازی گرفتن هزاره ها از طریق مسافرت به بامیان برامدند تا بتواند آبروی رفته خود و آقای خلیلی را دوباره احیا کنند. آیا کرزی این را نمی داند که در ولایتی مسافرت کرده است که این ولایت بیشترین قربانیهای جنگ بهسود با کوچیها را به عنوان مهاجر به خود جا داده بودند؟ممکن است در بین این مهاجرین صدها زن و کودک در سرکهای بامیان در حرکت باشد، واقعا کرزی از دیدن آنها و روبرو شدن با آنها خجالت نمی کشد،(واقعا روتو برم کرزی)که این مهاجرین حاصل حماقتها و خودخواهیهای خودی این جناب باشد.
پس با این وجود نتیجه میگیرم که کرزی بعد از گذشت چند روز از حمله کوچیها به مناطق بهسود با چه هدفی راهی شهر تاریخی بامیان شدند.

اول اینکه این را همه می داند کوچیها با حمایت کامل کرزی به هزاره جات حمله کردند پس کرزی در میان ملت هزاره به یک جهره منفور تبدیل شده است، با وجود نزدیک شدن انتخابات ایشان با این مسافرتها و وعده و نویدها مبنی بر اجرایی شدن پروژه ها شاید بدنبال حمایت مجدد هزاره ها از خود و کابینه ی نا کارآمدش باشد.جناب این را باید بدانی که هر کاری که میخواهی انجام بدهی در بامیان وظیفه شما است حق منت گذاشتن یا سوء استفاده را ندارید .در طول 6 سال حکومت شما چه پروژه ای به عنوان بازسازی در بامیان انجام دادید که با اجرای این پروژه میخواهد خودرا از منفور بودن نجات بدهید.
در ضمن در کدام کشور منطقه ای درجه بندی شده است که شما امروز مناطق افغانستان راطبقه بندی کردی نمره یک دو و سه دادید،وبامیان را جز ولایتهای درجه سه اسم گذاشتید.اگر فرض کنیم این درجه بندی وجود داشته باشد شما بر چه مبنایی بامیان را جزء ولایتهای درجه سه حساب کردید. از نظر امنیت،از نظر موقعیت جغرافیایی، از نظر منابع طبیعی ویا بخاطر اینکه این ولایت مرکز هزاره جات است آنرا جز ولایتهای درجه سه اسم گذاشتید. واقعا خیلی تاسف دارد در کشوری که خودرا حامی دموکراسی می داند اینگونه تبعیض در میان ملت آن از طرف دولت حاکم اجرا شود.

حامد کرزی در ادامه سفرش وعده جاده مزار از مسیر هزاره جات قندهار واسپین بولدک مرز پاکستان را داد، که در ظاهر می تواند یک امید برای مردم محروم این منطقه باشد، ولی در باطن همانطور که خود کرزی هم نسبت به ناامن شدن منطقه یاد آور شدند این جاده بزرگترین تهدید برای مناطق مرکزی باشد.
از آنجایی که قندهار ومرز پاکستان مقر اصلی نیروهای طالبان القاعده و ناامنی ها در کشور می باشد،با عملی شدن این پروژه عملا نا امنی ها از مناطق جنوبی به مناطق مرکزی سرازیر می شود که مطمئنا اجرای این پروژه هم بااهداف از پیش تعیین شده می باشد.اگر واقعا این طور نیست چرا جاده ی هرات کابل که سالهاست جز پلان دولتهای گذشته و در حال حاضر بوده به مرحله اجرا گذاشته نمی شود این جاده حق مسلم مناطق مرکزی است.
جاده کابل هرات از مناطق مرکزی یک جاده استراتژیکی محسوب می شود هم از نظر امنیت هم ازنظر موقعیت جغرافیایی هم از نظر فاصله نسبت به جاده ی کابل قندهار هرات،این جاده از محرومترین نقطه ی افغانستان میگذرد پس خود بخود محرومیت زدایی هم می شود.

مسافرت کرزی و آقای خلیلی به بامیان پیامهای دیگری نیز می تواند داشته از جمله ممکن است این مسافرت به سفارش آقای خلیلی معاون دوم باشد. از آنجایی که خلیلی به حمله کوچیهای مسلح به مناطق بهسود نتواستند یا نخواستند هیچگونه اقدام عملی از خود نشان بدهد،با این وجود خود بخود یک سری توقعات که ملت هزاره از ایشان داشته بود رو به کاهش رفته موقعیت خلیلی در بین ملت هزاره زیر سوال قرار خواهد گرفت.

اقای خلیلی با آوردن آقای کرزی به بامیان،به نظر میرسد که بیشتر بدنبال احیای مجدد خویش در میان جامعه هزاره باشد.

خلیلی رهبر حزب وحدت بعد از کشته شدن مزاری مدت زیاد در بامیان مرکز هزاره جات خود را رهبر بی چون چرای هزاره می نامیدند.

بعد از فروپاشی طالبان ایشان به عنوان معاون دوم ریاست جمهوری ایفای وظیفه می کردند،مقام که نه بر اساس لیاقت و توانای برای ایشان در نظر گرفته شده بود، بلکه با اعتبار وآدرس ملت بنام هزاره بود،با توجه به گذشته مسلما تعدادی از این مردمان از ایشان توقعات در زمینه بازسازی مناطق مرکزی تامین رفا وامنیت داشته بود، که باید ایشان انجام می دادند.ولی متاسفانه خلیلی چنان محو قدرت ودولت به ظاهر دموکراسی کرزی شدند که داشتند یادش می رفت که با چه شرایطی در این جا آمده است،در مدت چند سال که گذشت خلیلی تنها کاری که کرد فقط با برنامه وپلانهای دولت کرزی موافقت کردند حتی در شرایطی که این برنامه ها به ضرر ملت هزاره بوده باشد از جمله حمله ی کوچیها به مناطق بهسودو......

خلیلی در سخنرانی اش به مطلب مهم اشاره کرد،بامیان بخاطر فرهنگ و تمدن کهن که دارد همیشه در محراق توجه جهانیان بود است،با وجود این گفته های خلیلی جای سوال باقی است که چرا با توجه به حمایت جامعه جهانی از این شهر تاریخی چرا این محراق توجه هیج تاثیر مثبت در باسازی بامیان از خود برجا نگذاشته است؟آیا این محراق توجه تا هنوز یک متر جاده اسفالت شده یا یک متر کابل برق به این شهر به ارمغان آورده است که آقای خلیلی با افتخار این موضوع را مطرح می کند.

بامیان با دارا بودن بیشترین آبهای روان در سطح کشور و بزرگترین معادن زیر زمینی از جمله معدن آهن و زغال سنگ هنوز هیچ توجهی به این ولایت نشده تا این قابلیت ها به نفع اقتصاد کشور در جریان بیفتد.

متاسفانه تا امروز به بامیان فقط با توجه به تاریخی بودن و فرهنگ تمدن این شهر توجه نه چندانی شده است ،دولت مردان هیچ توجهی به ذخایر عظیم زیر زمینی وآبهای روان این ولایت نکرده است .

محراق توجه جامعه جهانی به بامیان وکل افغانستان بیشتر به عوامل تشدید تروریسم،مافیای مواد مخدر ،ایجاد تبعیض های قومی نژادی بیشتر تاثیر کذاشته تا در زمینه بازسازی این کشور، موضوع تروریسم و مواد مخدر در افغانستان امروز به تهدید بزرگ جهانی تبدیل گردیده است نسبت به آن سالهای اول دولت حامد کرزی،با این وجود به نظر می رسد که حلقه های سیاسی در درون دولت کرزی از این دو موضوع حمایت می کند.

عبدالحمید اعتمادی هستم دارای لیسانس مدیریت صنعتی.بزرگترین دغدغه ی فکری ام دین داری و سوء استفاده از دین با شعاری حق وعدالت است . شعاری که انسانهای فرصت طلب فقط برای رسیدن به اهداف شوم خودشان از آن در برابر مردم استفاده می کنند.

آنلاین :

انجمن دانشگاهیان و فرهنگیان بصیرت

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • khalili in ki rahbar hazara nist balki hech hazara khalili ra shayste rahabari namedanad rasti az baba mazari nawishta bodi khalili sal hay sal ham agar dar mawinat karzai wa adamhay misli ao bimanad nametawad az mardom hazara nam bibarad chara ki khodash dar pasi majara hast
    wa saniyan ba rasidan intikhbat dar kishwar az hamay afghanha mekham ba chashmi baz niga konad karzai ra bofristad dobal han restuarant ki dasht karzai siyasat madar nist yak kargar restuarat hast
    tof bar soratat

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس