
فهرست کامل نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در سال 1388
رمضان بشردوست/ حامد کرزی/لطیف پدرام/ اشرف غنی احمدزی/ هدایت امین ارسلا/ عبدالله عبدالله / شهلا عطا/ بشیر بيژن/ نصرالله بریالی/ جبار ثابت/ شهنواز تنی/ گل احمد یما/ ملا عبدالسلام راکتی/ و...همراه با نام معاونان انتخابی آنان و شرحی کوتاه از گذشته و عملکردشان
1: رمضان بشردوست:

متولد 1340 خورشیدی در منطقه ی قره باغ ولايت غزنی و دارای درجه دکترا در رشته ی حقوق و علوم سیاسی می باشد. آخرين وزير پلان افغانستان بود که بدليل اختلاس و فساد گسترده ان. جی. او های بين المللی و داخلی، دستور انحلال 1935 ان. جی . او را صادر کرد، اما با مخالفت شدید مقامات بلندپايه ی داخلی مانند اشرف غنی احمدزی، انورالحق احدی، حنيف اتمر و مقامات بين المللی مانند سفير وقت آمريکا زلمی خليل زاد مواجه شد. کرزی از اقدام بشردوست حمايت نکرد و او در نشستی خبری، استعفای خود را رسما اعلام نمود. بشردوست پس از استعفا در پارک شهر نو کابل خيمه ای را برپا کرد و ارتباط بی واسطه ی خود را با مردم گسترده تر نمود. ده ها هزار تن از نقاط مختلف افغانستان به پارک شهر نو آمدند و همبستگی خود را با او اعلام کردند. بشردوست در انتخابات پارلمانی توانست با رای چشم گير مردمی وارد پارلمان شود. از او به عنوان تنها کسی ياد می شود که آرایی که با آن وارد پارلمان شده آرایی ملی می باشد و به هيچ عنوان قومی، تنظيمی، گروهی و سمتی نبوده است. بشردوست تنها وکيل پارلمان افغانستان است که با افشای اسناد، از سیستم فاسد و حکومت دزدان و ناقضان حقوق بشر انتقاد کرده است. او همچنين تنها مقامی ست که مانند افراد عادی در خيابان های شهر قدم می زند و با مردم ديدار می کند. خيمه ی رمضان بشردوست معروف به " خيمه ی ملت" پس از پيروزی او در انتخابات پارلمانی از پارک شهر، به مقابل پارلمان و حاشیه ی خيابان دارالامان منتقل شد.
تاکنون هيچ سندی مبنی بر اختلاس و سوء استفاده بشردوست و يا شرکت وی در جنگ های داخلی منتشر نشده است.

2: حامد کرزی:

در سال 1338 خورشیدی در ولايت قندهار بدنيا آمد. او با ارتباطات گسترده با سازمان های جاسوسی بويژه سیا ابتدا به جريان حامی طالبان پيوست. پس از سقوط طالبان بر مسند رياست دولت انتقالی نشست و در انتخابات سال 2004 ميلادی به عنوان رييس جمهور جمهوری اسلامی افغانستان انتخاب شد. چنانچه در اين عکس نشان داده می شود، او پيش از دولت انتقالی مورد حمايت نيروهای ويژه آمريکایی قرار گرفته بود و با حمايت آمريکا توانست پست طراز اول را در کشور بدست آورد. در حدود هشت سال حکومت حامد کرزی، فقر، اختلاس، سوء استفاده، چور و چپاول دارایی های همگانی و تبعیض به يکی از اوج های خود رسید. حکومت او مشهور به حکومت جنايتکاران، دزدان و قاچاقچيان مواد مخدر از زمان محمد ظاهر آخرين پادشاه ديکتاتور افغانستان می باشد. گفته می شود احد ولی کرزی، برادر حامد کرزی پادشاه هرويين در جنوب افغانستان است، برادر ديگر وی محمود کرزی، مافيای اقتصادی را در کشور رهبری می کند و غنی کرزی برادر ديگر وی حلقه ی ارتباط حکومت او با مقامات عرب و طالبان می باشد. حامدکرزی به وعده های خود در زمينه های مختلف عمل نکرده است. ساختن جاده ی باميان کابل يکی از مواردی ست که او بارها وعده داده بود و انجام نشد. آغاز برنامه ی عدالت انتقالی نيز مورد ديگری بود که وعده ی آن را داده بود اما از انجام آن چشم پوشی نمود.
کرزی دو متهم نقض حقوق بشر، قسیم فهيم و کريم خليلی را به ترتيب به عنوان معاونان اول و دوم خود انتخاب کرده است.
3: شهلا عطا:

اولين زنی ست که از حضور خود در رقابت های انتخابات رياست جمهوری افغانستان خبر داده است. او در سال 1346 خورشیدی در شهر کابل بدنيا آمده و اکنون به عنوان وکيل در پارلمان افغانستان حضور دارد.
معاونان: عبدالحبیب سیر و گل محمد ارزگانی
4: فروزان فنا
معاونان: نسیم الله درمان و غلام جیلانی درمانی
5: ضیاء الحق حافظی
معاونان: سيد محمد باقر مصباح زاده و حاجي سيد احمد همدرد
6: جبار ثابت

جبار ثابت يکی از اعضای باند تروريستی گلبدين حکمتيار می باشد که مدتی به عنوان دادستان کل افغانستان فعاليت می کرد. او در ابتدای کار خود به عنوان دادستان کل با وجودی که با شعارهای بسیار مانند جهاد عليه فساد وارد ميدان شد اما نتوانست کدام اقدام مثبت و پايداری را عليه فساد در افغانستان انجام دهد. بعدا گزارش هایی به نشر رسید که شخص جبار ثابت خود در فساد گسترده دست دارد و به چور و چپاول مشغول است. گفته می شود او نيز يکی از چپاولگران منطقه ی شیرپور شهر کابل می باشد.
معاونان: محمدعلی محمدی و عبدالجبار روفی
7: شهنواز تنی

شهنواز تنی به عنوان يکی از نظاميان سابق افغانستان يکی از متهمان اصلی نقض حقوق بشر است که در ولايت خوست به دنيا آمد. طبق کتابی که حاوی اسناد يکی از روزنامه نگاران افغانستان منتشر کرده، شهنواز تنی در قتل نجيب الله رييس جمهور افغانستان دست داشته است. همچنين او متهم به عضويت در سازمان استخباراتی پاکستان است که اقدامات مشخصی را عليه منافع افغانستان انجام می دهد.
معاونان: ديپلوم نثار احمد سليمي و محمد جان پامير
8: بشیر بیژن

بشیر بيژن يک روزنامه نگار است که مدتی مدیر مسوول مجله آريانا بود. او همچنين معاون حزب کنگره ملی به رهبری لطيف پدرام می باشد. سال گذشته و پس از تعیین جایزه برای کشتن لطیف پدرام، يک دادستان در کابل نيز خواهان اعدام بشير بيژن شده بود که با واکنش تند روزنامه نگاران مواجه شد.
معاونان: فاطمه نعیمی و عبدالغفار عرفانی
9: اشرف غنی احمدزی:

طالب نکتايی پوش و يکی از متعصب ترين چهره های سیاسی افغانستان در سال 1949 ميلادی در ولايت لوگر بدنيا آمد. مانند انورالحق احدی دانش آموخته دانشگاه آمريکایی بيروت می باشد. در دوران رژيم طالبان، او يکی از حاميان معنوی طالبان شناخته می شد که با مصاحبه های خود، اين رژيم را رژيمی مردمی معرفی می نمود.
او در پست های مختلف با بانک جهانی و سازمان ملل کار کرده است. در دوره ی حکومت انتقالی و دولت اسلامی افغانستان به رياست حامد کرزی به عنوان مشاور ارشد و وزير مالیه فعالیت نمود. برخی مقامات افغانستان مدعی اند که او زمانی که وزير ماليه بود، پول های هنگفت دولت را در حساب شخصی خود نگهداری می کرد. همچنين او ماه ها خلاف قانون کارمندان دولت علی رغم حاضر نبودن در وظيفه ی خود به عنوان رييس غير قانونی دانشگاه کابل شناخته می شد. او همچنين خود را نامزد دبيری کل سازمان ملل کرده بود که هيچ رایی نياورد و بان کی مون به عنوان دبير کل انتخاب شد. اشرف غنی تلاش های زيادی را برای جلب حمايت برخی مقامات آمريکایی مانند جان کری روی دست گرفته است اما اين تلاش ها تاکنون به جایی نرسیده است. گفته می شود او مورد حمايت بخش هایی از حکومت انگلستان که در ارتباط با طالبان می باشد و از عناصر بنيادگرا در افغانستان و پاکستان حمايت می کنند، قرار دارد.
همچنين گفته می شود او تابعيت کشور آمريکا را دارد و از آنجایی که افغانستان قانون تابعيت دوگانه را امضا نکرده است، او شهروند افغانستان نمی باشد و شرکت او در انتخابات کاملا غير قانونی ست.
اشرف غنی نيز مانند احدی که در ساختن سیستم فاسد حامد کرزی نقشی کليدی داشت، اکنون در نتيجه ی تب و تاب انتخابات به دروغ های انتخاباتی روی آورده و خود را منتقد سیستم معرفی می کند.
معاونان: محمد ایوب رفیقی و محمد علی نبی زاده
10: عبدالله عبدالله

متهم به دست داشتن در جنايات جنگی، يکی از نزديکان و مشاوران احمدشاه مسعود که سال ها بعد خود او در رديف يکی از متهمان به قتل فرمانده ی خود قرار گرفت، در سال 1961 ميلادی بدنيا آمد. او دانش آموخته ی دانشگاه کابل است.
عبدالله سال ها به عنوان وزير امور خارجه ی دولت برهان الدین ربانی و حامد کرزی کار کرد و مشهور است که اداره ی او يکی از فاسد ترين ادارات بود که اختلاس و زد و بند در يکی از اوج های خود قرار داشت.
معاونان: همايون شاه آصفی و چراغعلی چراغ
11: ذبیح الله قاضی نورستانی

در صدر گروهی بنام عدالت و توسعه می باشد اما تاکنون هيچ حرکت و تحرکی ملموس از اين گروه در سطح اجتماع دیده نشده است. علی رغم نام اين گروهی مواضع آنان درقبال زنان به مواضع بنيادگرايان اسلامی شباهت دارد.
معاونان: سيد يوسف شجن پاچا و آقا سعيد
12: حسن علی سلطانی
معاونان: مصری خان مومند و عبدالرقيب
13: میرویس یاسینی
معاونان: امان الله پيمان و عبدالقيوم سجادی
14: حبیب منگل

در خوست بدنیا آمده و عضو دو گروه خلق و پرچم بوده است. اين دو گروه علاوه بر اینکه با يکديگر در جنگ و رقابت بودند، در کشتار هزاران تن از شهروندان افغانستان نيز دست داشتند. ميليون ها تن از شهروندان افغانستان نيز در زمان رژيم های خلق و پرچم ناچار به ترک افغانستان شدند.
معاونان: محمد داود راوش و نفس جهد
15: گل احمد یما

مدتی استاد در دانشگاه بود. شاعر و نویسنده است. با شورای نظار همکاری هایی داشت. از هواداران سرسخت گروهی بنام راوا می باشد و در این اواخر با وزارت فرهنگ به مدیریت کریم خرم و نجیب منلی همکاری می کرد.
معاونان: احمد شاه اثر و سليمان علی
16: شاه محمود پوپل
معاونان: محمد عليم راحق و شا جهان
17: بسم الله شیر
معاونان محمد حسن توحيدی و سکندر خان حسين
18: محبوب الله کوشانی
معاونان: محمد زمان اطرافی و محمد شريف تره خيل
19: رحیم جان
معاونان: محمد اعصار و ملک شاکرالله
20: معتصم بالله مذهبی

معاونان: محمد نسيم روضه باغی و افتخار احمد يوسفزی
21: محمد سرور احمدزی

يک طالب نکتایی پوش ديگر،
معاونان: محمد کريم جليلي و سيد رسول
22: سنگین محمد رحمانی
معاونان: رجب گل و ضياالدين
23: عبدالحسیب آرین

با رابطه ی نزدیک به ارگ، مانند انتخابات قبلی احتمالا برای کناره گيری به نفع کرزی آمده است تا بعدا بتواند سفارشات مختلف را برای خود، رفقا و اعضای خانواده ارایه کند.
معاونان: عبدالفتاح غني خيل و ميرزا محمد ميا
24: ملا عبدالسلام راکتی

از ولایت زابل و يکی از بنيادگراترين اعضای پارلمان افغانستان است. در فرصت طلبی نظير ندارد و در زمان حکومت مجاهدین قوماندان فرقه زابل بود و در زمان حکومت طالبان قوماندان قل اردوی ننگرهار. گفته می شود که او در تولید و قاچاق مواد مخدر نيز دست دارد.
معاونان: محمد اجمل حبيب صافي و محمد صادق
25: عبدالغفور زوری
معاونان: طاهر محمد ظاهر اسلمي و عبدالرشيد ايمان
26: لطیف پدرام

نویسنده و شاعر است و با بسیاری جنگ سالاران رابطه ی نزديکی دارد. او همچنين يکی از منتقدان سرسخت خاندان شاهی می باشد و به سبب انتقادهایش از امان الله يکی از پادشاهان افغانستان، برای کشتنش مبلغ دوصد هزار دالر جایزه گذاشته شد. لطیف پدرام طرفدار نظام فدرالی در افغانستان می باشد. او سال گذشته به مدت چند ماه به سبب همراهی با عبدالرشید دوستم، در حمله به رقيب دوستم اکبربای، در حبس خانگی به سر برد و اجازه ی خارج شدن از افغانستان را نداشت.
معاونان: نوراحمد برزين خطيبي و محمد ايوب قاسمی
27: محمد اکبر اوریا
معاونان: عبدالظاهر مرزاخيل و نورزيا چرخي
28: غلام فاروق نجرابی
معاونان: جنرال عبدالوکيل و خواجه غلام جيلاني صديقی
29: محمد نصیر انیس
معاونان: ثريا دقيقي و حبيب الله نوری
30: عبدالقادر امامی غوری
معاونان: محمد ياسين کاتب و سلطان علي مرتضي نيکزاد
31: محمد هاشم توفیقی
معاونان: شاه ولي روحاني و غلام علي امين
32: سید جلال کریم
معاونان: فيض محمد دقيق و غلام عباس واعظ زاده بهسودی
33: معین الدین الفتی
معاونان: خان محمد و ناديه
34: ملا غلام محمد ریگی
معاونان: ولي محمد اکسير و باز محمد يفتلي
35: عبدالمجید صمیم
معاونان: عبيدالله و شاه آغار
فهرست کامل و نهایی نامزدهای انتخابات همراه با عکس آنان، معاونان آنان و نشانه ی انتخاباتی شان را در اين فايل پی دی اف ببينيد و بخوانيد. نکته قابل توجه اين است که برخی از آنان از دور رقابت ها خارج شدند که نام آن ها در ادامه آمده است:
فهرست ابتدایی نامزدهای انتخابات همراه با عکس آنان، معاونان آنان و نشانه ی انتخاباتی شان را در اين فايل پی دی اف ببينيد و بخوانيد:
آن هایی که رد صلاحیت شدند:
1: محمد اکبر بای
رقیب عبدارشید دوستم جنگ سالار صفحات شمال می باشد که زمانی با او نزدیکی هایی داشت و معمولا رقبای دوستم در دوره های مختلف، مانند گروه جمعیت اسلامی و حامد کرزی و اطرافیانش، از او به عنوان مهره ای علیه دوستم استفاده کرده اند. گفته می شود يکی از اختلافات دوستم و اکبربای عدم پرداخت میلیون ها دالر از پولی ست که دولت ترکیه به گروه جنبش دوستم داد و نزد اکبر بای بود. سال گذشته دوستم به همراه چند تن از نظامیانش به خانه اکبربای یورش بردند و او را لت و کوب کردند. دوستم برای چند ماه ممنوع الخروج بود و بالاخره به ترکیه رفت.
معاونان: عبدالظاهر مرزاخيل و نورزيا چرخی
2: سید جعفر هوفیانی
معاونان: عبدالقادر و بسم الله درخشانی
آن هایی که از رقابت ها کنار کشیدند:
1: گل آغا شیرزی:

قاچاقچی معروف مواد مخدر، کسی که به گزارش يک رسانه ی کانادایی، هفته ای يک ميليون دالر از قاچاق مواد مخدر و دزدی از عوايد گمرکی در آمد داشت، اکنون والی ولايت ننگرهار می باشد. او پيش از آن والی ولايت قندهار بود. گل آغا شیرزی علاوه بر قاچاق مواد مخدر و سوء استفاده و اختلاس گسترده، متهم به سرکوب روشنفکران در ولايت ننگرهار می باشد.
2: انور الحق احدی:

دانش آموخته رشته ی اقتصاد و علوم سیاسی از دانشگاه آمريکایی بيروت است. در سال 2002 به عنوان مدير بانک مرکزی افغانستان گمارده شد و پس از آن به عنوان وزير ماليه ی افغانستان. او تا روز پنجم فبروری سال روان به عنوان وزير مالیه فعاليت می کرد. پس از آن استعفا داد و علی رغم اينکه خود يکی از عناصر کليدی در ساختن سیستم فاسد حامد کرزی به شمار می رود، در نتيجه ی تب و تاب انتخابات، به دروغ های معمول انتخاباتی روی آورده و در صف منتقدان قرار گرفته است. بر اساس اسناد موثق مانند اسناد رياست مستقل مبارزه با فاسد و ارتشای اداری و نيز گزاش های معتبر، در فساد و اختلاس ميليون ها دالر از دارايی های همگانی مستقيم دست داشته است.
از او به عنوان يکی از حاميان معنوی طالبان نيز یاد می شود. همچنين تلاش های او برای زير باز قرض بردن افغانستان و تلاش او برای خدمت به بانک جهانی زبانزد می باشد.
او علی رغم اينکه مدتی در صدر گروه افغان ملت قرار داشت، اما بتازگی اين گروه اعلام کرده است که احدی نماينده ی آنان در انتخابات نمی باشد.
انورالحق احدی يکی از غاصبان زمين های شیرپور در شهر کابل بين منطقه ی وزير اکبر خان و شهر نو نيز می باشد که کارنامه ی ايشان را پربار تر کرده است.
3: علی احمد جلالی:

يکی از غاصبان شیرپور در شهر کابل، کسی که وزير داخله ی افغانستان در حکومت حامد کرزی بود و استعفا داد، در سال 1940 بدنيا آمد. او گفته بود که فهرستی از مقامات بلندپایه را در اختيار دارد که در توليد و قاچاق مواد مخدر دست دارند اما هيچگاه اين فهرست را افشا نکرد. هرچند پس از استعفا در گوشه ی امن آمريکا به زندگی خود ادامه داد اما اکنون گفته می شود که علت عدم افشای آن فهرست، معامله و زند و بند سیاسی آقای جلالی می باشد که اکنون وارد رقابت های انتخابات رياست جمهوری شده است.
جلالی شهروند آمريکاست و مطابق قانون اساسی افغانستان شرکت او در انتخابات رياست جمهوری کاملا غير قانونی می باشد.
4: باز محمد کوفی
به نفع حامد کرزی کنار کشید.
معاونان: زرمينه سحر و سيد محمد باقر اميري
5: زلمی خليل زاد:

متولد سال 1951 ميلادی در شهر مزار شریف، فعلا شهروند آمريکا و مطابق قانون اساسی افغانستان شهروند افغانستان نمی باشد و شرکت او در انتخابات کاملا غير قانونی ست. او در پست های کليدی در دولت جرج بوش در آمريکا از جمله سفير اين کشور در سازمان ملل، سفير اين کشور در عراق و سفير اين کشور در افغانستان کار کرده است. از زلمی خليل زاد نيز به عنوان يکی از حاميان معنوی طالبان ياد می شود، کسی که در زمان حضور خود در افغانستان به عنوان سفير آمريکا، به حمايت جريان خاصی در بدنه ی دولت همت گمارده بود و در تصميم های عمده ی حامد کرزی نقش بسزایی داشت.
معروف است که زلمی خليل زاد امکانات ايالات متحده ی آمريکا را در افغانستان در انحصار افکار و رفتار قبيله ای خود قرار داده بود.
6: عبدالعلی سراج:

خود را متعلق به خاندان شاهی می داند و خوشحال می شود که به او بگويند شاه زاده. او متعهد شده که چنانچه رييس جمهور شود گفتگوهای سازنده ای با سران طالبان روی دست خواهد گرفت. به نظر می رسد گفتگوی سازنده ی شاهزاده يعنی سهیم کردن بيشتر آنان در قدرت و تغيير و تبديل قوانين به نفع گروه تاريک طالبان.
فهرست کامل و نهایی نامزدهای انتخابات همراه با عکس آنان، معاونان آنان و نشانه ی انتخاباتی شان را در اين فايل پی دی اف ببينيد و بخوانيد:
فهرست ابتدایی نامزدهای انتخابات همراه با عکس آنان، معاونان آنان و نشانه ی انتخاباتی شان را در اين فايل پی دی اف ببينيد و بخوانيد:
7: محمد داود میرکی
محمد داود میرکی بعد از ثبت نام در انتخابات از رقابت ها کنار کشید.
وی محمد کبير و گلستان معرج را به عنوان معاونان خود معرفی کرده بود.
8: مولوی محمد سعید هاشمی
به نفع کرزی کنار کشید.
معاونان: محمد معصوم و محمد نعيم انصاری
9: محمد حکیم تورسن
به نفع کرزی کنار کشید.
معاونان: نصرالله زيارمل و سيد محمد ياسين علوي
10: محمد یاسین صافی
به نفع کرزی کنار کشید.
معاونان: محمد اسراييل و محمد عظيم طاهري
11: هدایت امین ارسلا

کنترل بخش های مالی در دولت افغانستان توسط طالبان نکتايی پوش کاملا با برنامه ريزی صورت گرفته است. هدايت امين ارسلا، اشرف غنی احمدزی، انورالحق احدی، حنيف اتمر و فاروق وردک کليدی ترين عناصری محسوب می شوند که در ساختن حکومت فاسد و سرشار از اختلاس و فساد سهم داشتند و تقريبا بيش از هشتاد و پنج درصد جابجایی های مالی در دولت افغانستان زير نظر آنان صورت گرفته است.
هدايت امين ارسلا از مهره هایی ست که سال ها در آمريکا زندگی کرده است و طبق اسناد وزارت امور خارجه اين کشور، در صورت شکست طالبان (امارت اسلامی) در امور حکومت داری، از طالبان تکنوکرات (نکتایی پوش) مانند هدايت امين ارسلا استفاده خواهد شد.
او به نفع کرزی کنار کشید.
معاونان: محمد اسماعيل قاسميار و شينکي ذهين کروخيل
12: نصرالله بریالی ارسلایی:

گفته می شود به نفع عبدالله عبدالله کنار کشیده است.
معاونان: مولوي عبدالباقي ترکستاني و سيد محمد عالم اميني
واژه های کلیدی
انتخابات در افغانستان
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره
این کتاب را بخریدمن به داکتر بشردوست رآی میدهم.
وچرا آقای لطیف پدرام در این جمع نیستند؟
abdulla abdullah motawallede panjshir neest. eenke dar koja tawallod shoda az khodash porseda shawad anche man medanam madarash az panjshir ast wa padarsh az qandahar. waqte kabul pres dar een maqtaye hasas dast ba marefiye namzad haye entekhabat mezanad bayad mzlomzte dorost az manabeye mowassaq ra eraye konad , metawanad jehat begerd magar nabayad malomate ghalat ra ba khor bazded konendagane khodash bedehad ok
tareq
man ba ramzan bashardost ray mediham chon tanha arzoy pesh raft mardom afghanistan ast mitawan goft bashar dost kamy tonraw ast waly baz ham adame tahsel karda wa ba gorg hai kharigi ashnay khob darad
faqat Ramazan
یاهو
با سلام محضر همه دوستان مطلب نویس و مطلب خوان.
از مولفه های دیموکراسی یا به عبارتی دیگر حکومت مردم بر مردم
یکی انتخابات است تمنا دارم عزیزان بخاطر نامزدان نامشروع یک عمل مشروع و دیموکراتیک را بی مزه و بی اعتبار نکنید.
ما باید همه در تعیین سرنوشت سیاسی خود شرکت فعال داشته و دیگران را نیز تشویق به سهمگیری نماییم زیرا حضور در صحنه تضمین کننده دوام دیموکراسی و مانع بوجود امدن فاشیسم و انارشیسم و دیکتاتوری های رنگارنگ میگردد.
عزیزان چهره های تمام برده های بیگانه را میبینید .و خواهند امد کسانیکه به وطن و مردم و ارمانهای مردم پایبند هستند
پس با دلسردی و ذکر صحبتهای که دیگران انتخاب کرده و می اورند
مردم را مایوس ننموده و چانس انتخاب را از انها نگیریم و در ضمن خود باعث مداخله بیش از حد بیگانه نشویم و مردم و ارای مردم را کوچک نپنداشته و با حضور خود نقشه دشمنان وطن را خنثی نماییم و به کاندید اصلح رای دهیم زیرا دست خدا با جماعت است و یا حد اقل به از بدترین به بد رای دهیم اگر خوب پیدا نشد؟چون این انتخابات را به نسلهای بعدی به میراث می گزاریم.در انتخابات به چند اصل دقت کنیم.
1 مصالح مملکت و ملت را به فرد و جناح و طایفه و لسان و مذهب ترجیح دهیم.
2 به افغانستان و اینده ان فکر کنیم.
3 منافع ملی را بر منافع شخصی اولویت دهیم.
4 به اینده امیدوار بوده چون نا امیدی از شیطان است.
فهرست فعلی کاندیداها گرچه ناقص است ولی جدا از دو ملیتیها و تابعین دیگر کشورها که همه امتحان پس داده اند در بین بدترینها کرزی و در بین خوبها فعلا بشردوست است که نوکر بیگانه نیست و خیانت نکرده. موفق باشید.
فقط بشردوست
صرف داکتر رمضان بشردوست. مابقی همه خاین، وطن فروش، ناموس فروش، نفاق افگن، مزدور و دزد های سرگردنه هستند.
من به بشردوست رای می دهم.
افتراء افتراء باز هم افتراء
یک انداز ه شرم هم خوب است.
بز خلمی و دیوانه شایسته است نه دیگران؟
یکی از دوستان چنین نقل قول میکرد که جناب گل اغا شیرزوی بعضی اوقات چرس چلم گژدمی میزند وبعدا برای مدت های طولانی کله اش کار نمیکند وکار های ضد ونقیض میکند. من این را انقدر باور نمیکردم ولی حوادث پی در پی دیروز نشان داد که واقعا این قاچاقبر در عین زمان دیوانه کامل است مثلا توجه کنید: این اقا دوشب قبل همراه با اندیوالانش (ضیا مسعود وانوری) مینشیند وبه قران قسم یاد میکند که وارد کارزار انتخابی شود واین دو چپاولگر هنوز حریص را به حیث معاونین دست راست وچپ خود تعین کند ولی فردای ان که برای خدا حافضی نزد کرزی میرود همراه با ریس صاحب جمهور یک سگرتی دیگر سر میکند! (سگرتی گژدمی را فراموش نکنید که شب قبل همراه با ضیا مسعود و انوری لچک در خانه انوری واقع قلعه فتح الله زده بود!). در وقت سگرتی زدن کرزی از خرابات خود بالای شیرزی یاد اوری میکند و وی را ناجوان وناکاکه وناخرابات خطاب میکند. شیرزی که مست نشه سگرتی است از گو خوردن خود پشیمان میشود وصبح وقت از کاندیتاتوری خود میگزرد وبدون خدا حافظی به طرف جلال اباد کش میکند ووقتی که انجا میرسد همه اقوام (یعنی همان سران اقوام که بنابر منفعت های خود گاهی پاکستانی میشوند وسر از گریبان مولانا فضل رحمان بیرون میکنند وگاهی افغان میشوند و مقابل قبر خان عبدالغفار خان اتن قبیلوی خود را انجام میدهند!) وسران انها را جمع میکند واستعفا میکند. سران اقوام هم که سرجوال بگیر با شیرزی هستند داد وفریاد براه می اندازند وبلاخره شیرزی دوباره پست ولایت را قبول میکند.
گفته خود را خلاصه کنیم: اقای شیرزی در ظرف کمتر از 24 ساعت خود را کاندید ریاست جمهور کردند بعدا خود واندیولان خود را خلع کردند بعدا خود را از ولایت خلع کردند وبعدا دوباره خود را ابقا کردند. یک گفته مشهور است که خر عیسی را چون به مکه بردند بازهم همان خر بود! شیرزی هم بعد از سر وصدا های زیاد بازهم همان شیرزی که بود بازهم همان شد یعنی حتی پالان خود راهم تبدیل نکرد! شاید یک چنین وضعیتی بالای احدی وجلالی واحمد زوی هم بیاید.
درمیان کاندیدان انتخاب اولی من بشردوست بود. اما وقتی گفت که رئیس جمهورشوم بیرق احمد شاه بابا را بلند میکنم، دریافتم که بسیارآدم غیرسیاسی بوده است. ازتاریخ کشورخود هیچ آگاهی نداشته واین حرفش کاملاً ازروی بی تدبیریش بود. فهمیدم که تحصیل بالا دارد اما تعقل ودرایت ندارد. بناءً بهتراست که به هیچکسی رای ندهم. چون دیگرانش همه بگونه ای درخیانت وجنایت سهیم هستند.
کلی شان مزدور بیگانه ها هستند اول بشردوست اخرش شیرزوی
کرزی را شما انتخاب نمودید که خوب آدم است اما بعدا فهمیدید که مزدور بیگانه است و حال بشردوست دیوانه را قبول دارید و بعد از افشای آن ، شاید یک مزدور دیگر را انتخاب کنید. انتخاب اول غلط الی آخر غلظ بلاخره در انتخابات غلط نان خواهید مرد و انتخاب درست هم پیدا نموده نمیتوانید. کرزی ریس جمهور است بخواهید یا نخواهید چون بوش خواسته بود انتخاب شد و حالا اوباما با اوست نه اوباما.
سلام من نعمت الله احمدی ازولایت غزنی ولسوالی جاغوری فعلا مقیم ولایت هرات افغانستان ومتعلیم صنف 12ازتمام کاندیدان ریاست جمهوری به عنوان یک فردکوچک ازافغانیهاازشماخواهشدارم وآن اینکه کوشیش کنیدشایسته سالاری راحفظ کنیدبگذاریدآنهایکه میتواندافغانستان راآبادکندبرنده انتخابات شودنگذاریدبدست ناامن ترین کس بی یفتدچون ماهم یک افغان هستیم ودوست داریم آزادزندگی کنیم وحق زندگی آزادراداشته باشیم دیگه ازجنگ وناامنی کشورخسته شدیم همین خواهیش راداشتم وبس پس کوشیش کنیدتمام افغانهااین آرزوراداردنه
سلام به همه
افسوس که بشردوست هزاره است و مردم ما بسواد و گرنه امروز بابای ملت و ناجی افغانستان میگردید . هند با وجود آن که ۲ فیصد مسلمان دارد اما رئیس جمهور آنان مسلمن است ولی افسوس به حال مردم بیسواد و متسب ما!!! بشردوست اوباما و گاندی افغانستان شده میتواند اگر خداوند چشمان مردم ما را باز نماید.
خیلی خوب که اینقدر نقد دارید
حالا یک راهنمایی :رِیسجمهور حداقل باید سه ویژگی داشته باشد
اول که افغانی باشد دوم عاقل سوم با دیانت اگر درمیان نامزدها کسی با این ویژگیها نبود وای بر حال افغانستان.
اعلامیه مطبوعاتی
کابل: ۱۵ ثور، ۱۳۸۸
بسم الله الرحمن الرحیم
" من به مردم افغانستان تعهد نموده ام وتا انجام نهایی آن ایستاده گی می کنم . موقف من قاطع وروشن است. هرگز با هیچ کسی درباره سرنوشت ملت معامله نکرده ام ودرآینده نیزنخواهم کرد.
داکتر اشرف غنی
داکتر اشرف غنی افواهاتی را که گویا با کدام کاندیدای ریاست جمهوری معامله نموده و از نامزدی خود به نقع کسی خواهد گذشت، بی اساس خواند.
من موقف واضح، روشن وقاطع دارم . به مردم وعده کرده ام والحمدلله به آن پابند هستم. هیچگاه اعتماد ملت نسبت به خود را کم بها نمی دهم، وسعی می کنم با ثبات قدم وحسن خدمت به وطن ومردم، شایسته این اعتماد باشم.
درین اواخر افواهاتی پخش گردید که گویا با یک نامزد مشخص معامله واز اراده خود برای نامزد شدن درانتخابات ریاست جمهوری آینده صرف نظر خواهم کرد. من این افواه بی اساس را کاملاً رد می کنم وبه مردم افغانستان اطمینان میدهم که با پیشکش نمودن برنامه ملی آغازنو باامید وحرکت نو درکنار مردم ویکجا باآنان به منظور ساختن افغانستان نو خود را نامزد می کنم.
به ملت افغانستان وهواخواهان آغاز نو، تصریح میکنم که تا حال ازجانب آقای کرزی مراجعاتی به اینجانب صورت گرفته است. اخیراً آقای حنیف اتمر، وزیر امور داخله، وآقای غلام جیلانی پوپل، رئیس عمومی ارگانهای محلی، به نماینده گی ازآقای کرزی مراجعه نمودند. یکبار دیگر موقف خویش را با وضاحت به ایشان بیان کردم که برای آینده کشور ومردم برنامه منظم و موثردارم ومیخواهم درهمکاری مردم درتحقق این برنامه، کار ومبارزه کنم.
هموطنان ، خواهران و برادران!
تمام مساعی من وهمفکرانم به این نکته متمرکز است که حاکمیت به مردم تعلق بگیرد؛ نظام آینده به مفهوم واقعی طوری مردمی شود که ممثل اراده و تصمیم شما باشد؛ نظامی که هرافغان در بازسازی، ایجاد حاکمیت خدمت گزار، اقتصاد متحرک ، ثبات، امنیت، کار، تعلیم وتربیه وتقویت هویت ملی سهم مسوولانه ووطندوستانه داشته باشد.
درحالیکه به اتحاد، همبسته گی، اتفاق ،همیاری واجماع ملی هموطنان ونخبه گان کشور، برای تحقق برنامه های سرنوشت ساز باورعمیق دارم، مصلحت نمیدانم واراده ندارم تا با معمامله برکرسی وموقف، درختی را تکان دهم که میوه آن چیده شده است. هدف من از نامزدی به ریاست جمهوری، کسب امتیاز نیست بلکه می خواهم جواز خدمت به مردم وطن را با آغاز نو، امید وحرکت نو بدست آورم. معامله کنار رفتن با بی برنامه گی، ارتشا، فساد ومواد مخدر خود کشی سیاسیست.
تقین کامل دارم که مردم افغانستان تصمیم بزرگ شان را با بیداری کامل وآینده نگری خردمندانه می گیرند. من به شما و تصمیم شما باور عمیق دارم، می دانم که تصمیم شما قطعی ودرست میباشد. انشاءالله
داکتر اشرف غنی
کاندیداتوری داکتر عبدالله را برای همه کسانی که اعتفاد به تغییر ودگرگونی دارند تبریک می گویم .داکتر در شرایط موجود یگانه کسی است در شمار نامزد ها که می توان بر وی امید بست .متین ،با وقار، منظم ومتعهد، با فهم سیاسی و آگاهی دیپلوماتیک و واقف به رموز جریانات جهانی ومنطقوی.داکتر صاحب موفق باشید .
برادران محترم سلام برسد! به ناحق خودراسرگردان نکنید این تنها یک نما یش است که درافغانستا ن هم انتخا با ب صورت می گیرد، اگرنه بچه فیلم وقت انتخا ب شده است. شما با ید بفهمید درافغانستا ن کسی به چوکی می رسد که جنا یت زیادتر کرده باشد. دگر ضرورت به رای وسرگردانی شما نیست، برای هرکسی که رای میدهید بدهید ولی بچه فیلم هما ن است که است.
سلام بر همه خوانندگان !
فقط یک کره خر مه هم دارم می خواهم در کنار این کاندیدا وارد بازار کاندیدی کنم وده میتر لنگوته دور گوشهایش بپیچانوم وبه سر تخت پادشاهی بنشانوم.
دو خبر تازه در مورد گل اغا شیرزی
گل اغا شیرزی در یک مصاحبه خود با رادیو بی بی سی ادعا کرده است که کمپوز اهنگ های فلم مشهور هندی دیوداس را او ساخته است!!!!!!!!!!
خبر جالب دیگر اینکه شب گذشته از طریق برنامه زنگ خطر گزارشی از سخنرانی گل اغا شیرزی در جلال اباد به نشر رسید که ترجمه گفته های شیرزی از این قرار است.
ساعت دوازده شب به خانه کرزی رسیدم ودرانجا با خانم برادرم مانده نباشی کردم (هدف از خانم برادر خانم اقای کرزی است). بعدا یکجای نشستیم وانها میرویس جان را برایم اوردند (فرزند اقای کرزی). زمانکه میرویس را دیدم به خود گفتم که این بسیار ناجوانی خواهد بود که من این طفلک مقبول را از ارگ بکشم بیرون وبعدا اطفال خود را بیاورم!
با این گفته ها بعض گل اغا ترکید وگل اغا مانند یک طفل که ایس کریم اش به جویچه افتیده باشد به گریه اغاز کرد ولی دفتعا از جیب خود دستمال بینی خود را کشید ونخست بینی وبعدا چشم های خود را پاک کرد!
وقتی به باغ وحش میروید در جیب تان میقداری تخمه به همرا داشته باشید ،
با مسئوولین باغ وحش با احترام برخورد کنید ،
انعام آنها را سر وقت پرداخت کنید (پیش ازاینکه چشم ها از حدقه برآید ) ،
باحیوانات منزوی بخصوص میمون ها خوب رفتار نمایید ،
اینجا افغانستان است ، همانجا که ویران است ،
ممکین است یکی از همین ها فردا رئیس جمهور آدم ها شود .
اجمل بیخدا
وبشر خدا را آفرید .
فقط بشردوست
hello every one! some of my brother told the drag dealer are humane but i cant belief that they are humane. some of them (candida) are worse then animal belief me. animal is very better then them. don’t camper them whit animal they are worse then animal.
روز برگشته گی را ببین که شهروندان آمریکایی رییس جمهور کشور آزادمردان شوند . بخش اعظم وکیلان شورا ها و کابینه ، اجنت های پاکستان و انگریز و آمریکا و ایران و دیگران اند ، همه غلامان حلقه به گوش بیگانه و دروازه بازکن های استعمار . انسان وابسته ، انسان نیست ، هیچ بدبختی و شقاوتی برای من وحشتانکتر ازین نیست که خویشتن را در برابر دیگری درمانده و بیچاره ببینم و او بتواند مرا به گردن نهادن به هوا و هوس و ارادۀ خود مجبور کند . ملتی فاقد حافظۀ تاریخی ، جامعۀ شبان رمه گی ... برای استقلال ، آزادی و عدالت اجتماعی ، انقلاب دیگری بایستی و جوی های خونهای فرزندان در مسیر دریای خون پدران . بر بخت بد لعنت .
هر که نامخت از گذشت روزگار / هیچ ناموزد ز هیچ آموزگار .
هرچند داکترعبدالله پرونده خوب ندارد، اما درجمع این همه ناقضان حقوق بشر(غیرازبشردوست)ازاینکه خواهان نظام پارالمانی وصدارتی وانتخابی بودن والیان وشهرداران گردیده، برای جلوگیری ازتمرکزقدرت وقانونمند گردیدن جامعه برای فردای تامین هرچه بیشتردمکراسی قابل حمایت میباشد. چون شعارهایش به آوردن دمکراسی یاری میرساند،مشروط براینکه درسکوی قدرت دروغ نگوید وبه تعهداتش خیانت نکند. پس یک گام دیگربرای تضمین پیروزی وتامین عدالت قومی بردارد. ازاینکه هم خودش وهم معاون اولش پشتون ومعاون دومش هزاره است، پس صدارت را حتماً برای ازبکها باید تخصیص بدهد. همانگونه که کادرهای سرشناس را معاونان خود تعین نموده است، با مشوره محقق ودوستم باید یک چهره علمی وشناخته شده را بحیث نخست وزیرپیشنهاد نماید.جایگاه بشردوست محفوظ اما درشرایط کنونی تقلبات وچشم به بیرون دوختن وآنهم درموجودیت بیش از70 هزارسربازاشغالگرشفافیت هرگزوجود نداشته وشانس پیروزی آقای بشردوست خیلی کم است هرچند شخصیت علمی وپایگاه قومی مستحق دارد. ولی متا سفانه جامعه قبیلوی ما هنوزآماده نیست. پس بشردوست ریزرفی باشد برای دوران شفافیت ودمکراسی.
خانم ، یا آقای 786 .
یکی بُز نر را میدوشد ، تو زیر آن غربان گرفته یی . احسنت ، ای والله . اگر به حساب قومی گز میکنی ؟ همین عبدالله عبدالله ی شما تحفۀ یک میلیون دالری به خانم پادشاه مراکش داده است ، در قبال خوش خدمتی آنچه گرفته است در حادثۀ قتل احمد شاه مسعود با دستیاری قسیم فهیم و سیاف وهابی . پس از یازده سپتامبر وختی نمایندۀ آمریکا با هلیکوپتر روسی کرایی پاکستان به پنجشیر سفر کرد ، مبلغ پنج میلیون دالر نوت های صد دالری روی میز گذاشت . برای یونس قانونی ، قسیم فهیم و همین عبدالله عبدالله ی شما . وگفت : خرچ آزاد است ، بقیه باشد برای بعد . پنجاه هزار دالر را هم عارف سروری مسؤول امنیتی گرفت . بر منکرش لعنت . رشوه خواران ، خاینان بر حقوق عمومی . اگر برای این گرگ های دهن آلوده و یوسف ندریده کامپاین میکنی ، راهی به دهی نمیبری . هرگونه سر سپرده گی به بیگانه ، حاصلی جز بدنامی برای خود و ذلت و بدبختی برای ملت ندارد . یک روز کالای کثیف اینان بر طناب بیرون از خانه هموار میشود ، تا همه گان آنرا تماشا کنند . جامه ات زین خُم نمی آید برون هربار سرخ / رنگ ها دارد جهان مغرور آرایش مباش . لطفاً خونسرد باشید .
Salam dostan
Kasany ki tawanmandy darad chun qudrat mafiyaye wa pool nadarad entekhab namay shawad, wa kasy ki entekhab may shawad shakhsiyat, sharafat wa wijdan nadarad, liza khud ra haich zahmat nadehid wa narahat nasazid
Asad
آقای کمال کابلی سلام برشما!
شما بی جهت ناراحت شدید. یادداشت من صراحت دارد. درآنجا جزبشردوست که ناقض حقوق بشرنیست، دیگران(منظورم کاندیدان مطرح است وآنهاعبارت ازکرزی، عبدالله ،احمد زی وامین ارسلان میباشند)همه بگونه ای مشکل دارمعرفی شده وبنحوی درجنایات برعلیه مردم سهیم دانسته شده اند. چه کسی نمیداند که شهنوازتنی ودکترحبیب منگل درجنایات علیه بشریت سهیم اند. تمام بدبختیها برمیگردد به کودتای ننگین هفت ثورکه این آقایون دیده درا وپررو ازرهبران طرازاول آن حزب جنایت کاراند. ناقضان حقوق بشروآدمکشان زیرنام جهادی(جهاد ملت وشهدای فراوان راه جهاد ومبارزه علیه اشغالگران روسی حرمتش بجای خود محفوظ است) نیزخلف ناخلف همان نظام مزدوراست. چون نتیجه جنایت جنایت است ونتیجه مزدوری مزدوری. جنگ دربرابریک نظام تا دندان مسلح با آن پشتوانه بزرگ شوروی آن زمان، مزدوری برای دیگران را بطورطبیعی به ارمغان داشت ونتیجه همین مزدوری چندگانه بود که هرارباب برای صید طعمه خویش مارا بخاک وخون کشاندند. درکشورما نیزخون را متاسفانه با خون پاسخ میگویند. من می پذیرم آنهایی که نام بردید بدون هیچگونه عاقبت اندیشی درداخل یک طیاره نظامی ودربدل مطاع ناچیز معامله کردند وحاجت الزام وحجت جناب شما نیست. اینهای که خرنداشتند، امروزملیاردراند، برهمه کس که سواد دارد یا ندارد، آدم باشد، میداند. درمیان کاندیدان دیگر که بجزسه تن(پدرام، کوشانی وبشیربیژن)با نام وآدرس دیگران بلدیت ندارم، شاید ازنظرشما این هرسه تن مشکل داشته باشند. پدرام که جزقلم وسخن هنردیگری ندارد، حتماشریک شورای نظارمحاسبه گردیده، کوشانی هم جزائتلاف ننگین دکترنجیب الله بود وبشیربیژن هم عضوحزب دمکراتیک خلق. سرنوشت اینها هم معلوم است که برای شریک گردیدن درسفره قدرت می اندیشند ورنه هیچ برگ برنده نداشته وسرنوشت شان معلوم است. کاندید مورد نظرشما آقای بشردوست که تا هنوزپرونده نقض حقوق بشر ندارد اما متاسفانه برنامه آخوند ملا عمروحبیب الله کلکانی را پیش کشیده وهمه ملا های کشوررا که عامل همه بد بختیها اند، ازمال بیت المال حقوق 7000 افغانیگی تعین نموده است ونمیدانم ازکدام بودجه ریزرفی. آنهم درکشوری که روی شانه خارجیها قراردارد. اتکا برنیروی اجنبی را هیچ آدمی که دو درصد احساس ملی داشته باشد، تائید نمیکند. پس درکشوری که سرنوشتش دردفتریونما سازمان استخباراتی ملل متحد وامریکا وانگلیس تعین میگردد، پیشنهاد شما آقای کمال کابلی چیست؟ من روی شعارهای دکترعبدالله تاکید کردم نه شخصیت داکترعبدالله. وگفتم هم که اگردرسکوی قدرت به تعهداتش خیانت نکند. انسانها تا وقتی برمرکب قدرت سوارهستند، عقل شان هم مرکبی است ووقتی ازقدرت افتادند متوجه بی عقلیهای خود میشوند وشاید ازگذشته شان تجربه گرفته واجباراً نه ازروی اراده ووجدان شاید برای رفع اشتباهات وناعقبت اندیشیهای گذشته درصدد جبران برایند. من به شخصیت عبدالله که چه نارسانیها دارد، کاری ندارم. اما شعارهای مطرح شده اگرعملی شوند به نفع مردم درآینده خواهند بود. وقتی یک اساس درست گذاشته شود، فردا هرکسی که روی صحنه بیاید ناگزیراست به فیصله های معقول گردن بگذارد. پس آقای کابلی عزیز! من فکرمیکنم درحرفهای من نیت قومی نبوده باشد. چون دریک ساختاری که مردم هرمحل دراداره وساختمان کشورسهیم گردند، انگیزه کاربوجود آمده ووطن عاقبت درمسیرفراخورقرارمیگیرد. لذا نیت من روی طرح است نه افراد مشروط براینکه طراحان به طرح ووعده های خود خیانت نکنند. اگربه تعهدات شان پشت پا زدند. آنوقت من به آقای کمال کابلی محترم رای اعتماد داده ومشترکاً این وطن را یکجا با کسانی که مثل شما فکروطن پرستانه دارند، خواهیم ساخت. ناراحت نباشید. عاقبت درست خواهد شد. تا ابد این وضعیت باقی نمی ماند. روزی حتماً واجباراً براساس منطق زندگی وخواست زمان این وطن قطعاً درست گردیده ومردم افغانستان بدون تمایز وبرادروارزندگی خواهند نمود. آن روزانشاء الله دورنخواهدبود. به امید روزی که همه یکدیگررابرادروهم میهن بدانیم. یا هو!
man Faqt Ba habib Mangal Ray medeham.
thanks
Elham
سلام به همه!
دربین کاندیدان چندنفرمحدود دیده میشوند که هیچ کدام قدرت رهبری کامل راندارد دربین رمضان بشردوست است که وی هم تجربه کار اداری وسازمان دهی راندارد چون گپ زدن تا عملکردبسیارفرق دارد .باید گفت که امریکا میخواهد دوباره کرزی را بالای این ملت قبول نماید وای به حال این ملت اگرکرزی دوباره ایدکرزی به امریکا خوبترین ادم است چون هرچی بگویند کرزی با عقل کم خود انراقبول میکند فقد درقدرت باشد وامریکاهم همین طوریک غلام کار دارد.
من برای شهلا عطا رای میدهم !!!
از آنجائیکه بنده شخصاً به یک جامعه باز علاقه مند میباشم ، جا معه ایکه در آن آزادی های مدنی و حقوق بشری افراد از مصئونیت عام و تام برخوردار باشد و افراد جامعه بتوانند بدون دغدغه حیات بسر برند و چون خانم عطا در ایجاد چنین جامعه باز با تجارب ایکه از دامان خانواده های اشرافیت و نیز فرهنگ غنی غرب در یافته اند یگانه کسی خواهد بود که چنین فضایی را در کشور عقب مانده ما ایجاد نماد میخواهم فقط برای ایشان رای دهم .
به امید موفقیت این خانم مقبول و توانمند!!!
salam khod ra khadmat hama karkonan kabul press? taqdim midarm .dostan aziz sham ki en hama kandidan ryasat jamhori ra bad migoid chator vajdan tan ba shama ejaza midahad . dar jomli ashkhas maz kor basyar ashkhas vatan dodti hma vajod darad mosl ashraf ghani ahmad zi aliahmad jalali anwrulhaq ahdi . v aghira shama sar nam ramazan bashar dost ra sar zaban tan mi avrid bas. hma mardam afghanistan mi famad ki ramzan bashar dost nokar france ast dar en ja khod ra ba jami shakhs vatan dost marafi karda.
نویسنده .داریوش
تمام اشخاص که نوشته اند که پشتون ها چنین خیانت نموده اند ویا تاجک چنین خیانت نموده است ویا اینکه تاجک یا پشتون نمیتوانت ریاست جمهوری نمایت بنظر من احمقترین اشخاص استند وشایت هم افغان نباشند
قولهای که حامد کرزی برای مردم غیور افغانستان داده است.1 کیشت و قوچاق موادی مخدیر
2 .بوجوداوردن نا امنی در ولایت های افغانستان.
3.تجاوز جنسی بالای دختران خورد سال.
4.اوردن دوباره طالبان به کشور.
5.بسته کردن مکاتب ودانشگاها بروی دانش اموزان.
6.کشتن مردم بیگناه............وغیره بی عدالتی های دیگر .
دوستان گرامی سلام،
مطالبی زیادی را دربارۀ انتخابات و کاندیدها نوشتم متاسفانه که موقع فرستادن اشتباهی رخ داد که همه زحمات من هدر رفت. به هرحال. مختصراً از شما صمیمانه خواهش میکنم که از پیوند ذیل دربارۀ انتخابات دیدن نمایید:
http://www.esalat.org/images/e...
همچنان در پیوند ذیل مطالبی خیلی جالب درباره انتخابات را نیز میتوانید مطالعه نمایید:
با عرض حرمت،
خبرنگار آزاد
درود برشما !من سخنم را با این بیت کوتاه آغاز ودر صورتیکه اقای کرزی دوباره انتصاب ویا انتخاب شود، با همین بیت ختم میدارم:
آنکس که طویله ها جوابش بکنند..... کمتر ز خر مرده حسابش بکنند..... این امت درماندهء پرورده به جهل.... ترسم که دوباره انتخابش بکنند....؟؟
درویش
در جواب برادر خود نعمت الله بايد بگويم که آقای خرم یک شخص فرهنگی و دارای تحصیلات عالی می باشد این که وی گفته که در کراچی پاکستان وی کراچی را پر کرده و خودش خالی می کرد، بايد بگويم که در غربی عيبی نيست و کسانی که کار وبار کراچی را می کنند معلوم دار هستندکه در اين سالهای اخیر از برکت ضعف آداره آقای کرزی شاخ کشيده اند و کراچي وانی را فراموش کرده اند.
آيا شما در باره سخن صلح طالبان در انتخاات 2009 را شنيده ايد اگر توفيقي در انخابات پيروز شود ما همراي صلح هستيم
برخی هابقدری مجهول الهويه اندکه اولين بارنامشان راشنيديم ولی گل أغاوکرزی هم دربيسوادی وهم درقاچاقبری هيچ فرق ندارندوگل أغا رهبريکی ازشبکه های مهم موادمخدروانجوسالاراست ودراستخبارات انگليس هم عضويت دارداشرف غنی وجلالی هنوزهم تابعيت خارجی دارندولی اگرزنان أنها افغانی باشندميشودتابعيت خودراخلع کنندولی درموردخليلزادمسئله طوريست که اوزن يهودی ودواولادهم داردکه يهودی انداويابايدازخانواده خودبگذرديا ازنامزادی صرف نظرکندچون اگرازتابعيت خودبگذردناگزيراست که اززن واولادش هم بگذردچون أنهافقط تابعيت امريکائی دارندودين يهودی حالانميتوانندهم دين خودراتغيردهندوهم تابعيت افغانستان رابدست أورندخليلزادچطورميتواندخودش راکانديدکندحالانکه وقتی ازافغانستان تبديل شدوزارت خارجه افغانستان باوپاسپورت افتخاری دادولی نپذيرفت يعنی کسيکه ازافغانی بودن وافغان شدن دوباره خودامتناع ورزيدامروزميخواهدرئيس جمهورافغانستان باشد؟ مگردرافغانستان قطع الرجالی است اوچنانچه درکتاب امريکادرافغانستان نوشته انديشمندخوانديم عامل بخش بزرگ بحران کنونی ويکی ازحاميان سرسخت طالبان درواشنگتن بوده است چنين مجرمی بدبختانه باحمايت مالی احسان الله بيات کسيکه فرهنگ وتاريخ وقومش راقربانی منافع مادی کرده است وراديوتلويزيون اودرخدمت فاشيزم قبيله ودشمنان فرهنگ وزبان خودش قرارداردکمپاين ميکندوباپول اومردم رادرولايات خريده ومظاهرات ومحافل رابراه ميأندازدخليلزادبرای پشتونهای أزاده وملت خواه نيزقابل پذيرش نيست وعلمای سنی وشيعه اورابحيث ميگسارکه چيزی رابنام نمازوروزه نميداندوهزارباردرمواقع تقررش برانجيل سوگنديادکرده است ودين خودراگردانده است چون دروظائف حساسی که اوقرارگرفت مسلمان نميتواندمگرامريکايک مسلمان رابحيث نماينده دائمی خود درسازمان ملل تعين ميکند؟ اولابايداومسلمان شودبعداززن يهوديش برائت بخواهدواوراطلاق دهدوسپس نام اولادهايش راتغيردهدوبازتابعيت خارجی خودراخلع نمايدوبعدهم زبان دری وپشتورادرست يادبگيردوبالاخره باشتباهات متواترش اعتراف نمايدوازمردم افغانستان معذرت بخواهدأنگاه ميتواندخودراکانديدکندگرچی داکترعبدالله هرگزچانس پيروزی نداردولی شمادرموردش مبالغه کرده ايِدوبشردوست هم گرچی مردصادق وبا اخلاص است ولی خيالپردازبوده وچانس پيروزی نداردجلالی فرصت طلب است وبوطن ومردم اخلاص نداردبلکه ميخواهدچانس خودرابسنجدکسانيکه احدی راانتخاب ميکنندتجربه کسانی راتکرارميکنندکه هتلرونازيهارابقدرت رساندندواو، اشرف غنی کوچی نه تنهابحران رامهارکرده نميتوانندبلکه باعث يک جنگ داخلی وتراژيدی ديگرخواهندشدتاکنون گرزی نتوانسته يک رقيب کف وشايسته يابدگفته ميشودسياف هم درراه است ولی اگرهم مردم افغانستان باورأی هم بدهندجامعه جهانی اورانخواهدپذيرفت شهلاعطاچرندميگفت اوميخواهدزيرنام داودخان خودش رامطرح سازدحالانکه داودهم چندان مردنيکنامی نيست وعامل کودتاوتراژيدی درکشوراست به هرحال مهم اين است که انتخابات شفاف باشدوأرای مردم سرقت نشودهرکی أب ازدم شميشيرخوردنوشش بادبدون کم وزيادبايدواقعيت هادرموردنامزادهاگفته شودتاعوام تخديرنشوندبگذارمردم بشناسندوبعدتصميم گيرندموفق باشيد