Kabul Press, World Media Home, Associated with RAHA in exile

 جهان - افغانستان - فرهنگی - اجتماعی - اقتصادی - سياسی - حقوق بشر - انتشار کتاب - درباره ی ما - کار با ما  

روزنامه های برتر دنيا: آسيا   آمريکای لاتين   آفريقا   اروپا   ايالات متحده   کانادا   استراليا   پيوندها   صفحه ی نخست


کتاب اول کابل

فارسی: افغانستان - ايران - تاجيکستان

آگهی در خبرگزاری کابل

خواندن

 و

نوشتن

مهندسی ادبيات افغانستان

کامران ميرهزار

RAHA S/N: RWIWH7

کابل شهر سيم خاردار و ورود ممنوع

روايتی از افغانستان لب بسته

 

امروز افغانستان

18/6/1383

خبرگزاری کابل: امروز بيشتر فروشگاه ها و دکان های شهر کابل به حالت تعطيل در آمده است و صاحبان آن علی رغم ميل باطنی ناچارند که پرچم سياه بر سر در فروشگاه ها نصب کنند. علت ماجرا هم سالمرگ احمد شاه مسعود، يکی از جنگ سالاران کشته شده ی افغانستان می باشد.

در کابل همچنان پست های ايست و بازرسی برقرار است و خيابان های اطراف منطقه ی وزير اکبر خان تحت کنترل شديد امنيتی قرار دارد. لازم به ذکر است که در  وزير اکبر خان علاوه بر سفارت آمريکا و انگلستان، سازمان ها ، ان  .جی. او ها و شرکت های تجاری بين المللی قرار دارد

يک منبع آگاه در سازمان ملل به خبرگزاری کابل گفت که به بهانه ی اجرای  بسياری از پروژه هاي زيربنايی که در افغانستان بايد اجرا شود، پای افراد بانفوذ و سازمان های بين المللی مشهور در ميان است تا به سرمايه های کلان دست پيدا کنند. اين منبع گفت که افراد با نفوذ در سطح وزرا ی افغانستان و سفرای کشور ها می باشند. آن ها ابتدا قرارداد ها را منحصر به خود کرده و سپس با برداشتن مقدار قابل توجهی از سرمايه، اجرای قرارداد را به شرکت های کوچکتر می سپارند. در اين بين شرکت های کوچکتر بدون داشتن مهارت های لازم، پروژه ها را با کم کيفيت ترين شکل آن و با تاخير اجرا می کنند. به نظر می رسد نبودن سيستم سالمی که بتواند بر تنظيم و اجرای قرارداد ها نظارت داشته باشد، باعث فساد مالی کلان در افغانستان شده است.

بازبينی پرونده ی ان. جی. او ها در وزارت پلان افغانستان و زير نظر مستقيم رمضان بشردوست ادامه دارد. تاکنون با واگشايی چندين پرونده به فساد مالی و نيز ضايعات ديگری که اين ان. جی. او ها ايجاد می کنند، پی برده شده است. گاهی مشاهده شده است که ان. جی. او ها به بهانه ی کمک به بازسازی افغانستان گروه های فساد راه اندازی کرده اند و عملا دست به تجارت وسيعی زده اند که سرمايه به خارج از افغانستان منتقل می شود. از سويی ديگر سازمان پزشکان بدون مرز در کابل پس از مدت ها که در يکی از منازل شهروندان دفتر خود را راه اندازی کرده بود، هنوز اجاره ی مکان را نپرداخته است. در همين حال برخی از ان. جی. او ها ی بين المللی با حمايت مستقيم سفارتخانه هايشان همچنان در ناشفافيت کامل کار را ادامه می دهند. در همين حال بسياری از فرماندهان نظامی افغانستان و نيز وزرا در ماجرای بدست آوردن ثروت های باد آورده ی ان. جی. او ها و سازمان های بين المللی نقش دارند. مشاهده شده است که وزيری با دريافت مبلغ هنگفتی، امتياز انجام پروژه ای زيربنايی را به ان. جی. او ها و سازمان های بين المللی واگذاز کرده است. باز از سوی ديگر تب راه اندازی شرکت های تجاری و نيز شرکت های ساختمانی در کابل برای بدست آوردن امتياز پروژه ها براه افتاده است.  افراد و گروه هايی که هيچگونه تخصصی در زمينه ی ساختمان سازی ندارند با راه اندازی شرکت برای بدست آوردن ثروت يکباره تلاش می کنند.

اينترنت در کاخ رياست جمهوری افغانستان قطع می باشد. يکی از مقامات عالی رتبه در کاخ رياست جمهوری که نخواست نامش فاش شود، به خبرگزاری کابل گفت که احساس می شود که اينترنت کاخ رياست جمهوری بدلايل سياسی قطع می باشد. تاکنون مهندسان آمريکايی نتوانسته اند که دوباره شبکه ی اينترنتی را راه اندازی کنند. در حالی که راه اندازی اينترنت کار چندان مشکلی محسوب نمی شود. اين منبع افزود که آمريکايی ها با داشتن افراد بانفوذ در کاخ رياست جمهوری از تمام وقايع اطلاع کامل دارند که مستقيما گزارش ها به واشنگتن فرستاده می شود. 

سفارت انگلستان يا بريتانيا در کابل سفارتی قابل توجه می باشد. بريتانيا که در طول چند قرن به اشکال مختلف از کشورهای منطقه استفاده می کرده است مدت هاست که در وزير اکبرخان کابل سفارت خانه ی خود را که بيشتر به مرکز اطلاعاتی می ماند، راه اندازی کرده است. در همين حال نکته ی بسيار قابل توجه ، لوحه ای می باشد که در کنار درب سفارت نوشته شده است: سفارتکبرای بريطانيا. لوحه علاوه بر غلط نگارشی به شکل کاملا نازيبا نوشته شده است. عکاس خبرگزاری کابل متاسفانه نتوانست اجازه ی عکسبرداری از اين لوحه ی تاريخی را بدست آورد. اما با در کنار هم قرار دادن وقايع می توان گفت که افغانستان جشن استقلالش را بايد در آرزوهايش بيافريند. چرا که افغانستان همچنان در بند می باشد و بريتانيای کبير همچنان يکی از استعمارگرانی محسوب می شود که علاوه بر توان اطلاعاتی بالا همچنان در استعمار اين کشور به شکل نو دست دارد.

نشريه ی صدای به اصطلاح آزادی با چاپ چها رنگ در سطح وسيعی در کابل بصورت رايگان توزيع می شود.  اين نشريه که بصورت مدام منتشر می شود، بيشتر جنبه ی تبليغاتی برای نيرو های نظامی بين المللی دارد و گزارش هايی داده می شود که ما در اينجا عکس آن را مشاهده می کنيم. در اين نشريه هميشه نثر دست و پا شکسته و تصنعی مدير مسئول نظامی آن قابل توجه است و به نظر می رسد که گاهی ديگری نوشته و با نام ايشان به زيور طبع آراسته می شود.  قابل ذکر است که صدای به اصطلاح آزادی با سه زبان فارسی، انگليسی و پشتو منتشر می شود. گاهی در نبود وسايل لازم از اين نشريه در دکان های مختلف و کراچی ها برای بسته بندی استفاده می شود. در پارک وزير اکبر خان مردی که چيپس سيب زمينی و همبرگر عرضه می کند، می گويد که: والا با همی کاغذ دبل ای از خاطر همی کارست.

رستوران شانديز در کابل و در منطقه ی وزير اکبرخان بايد از چشم رسانه ها دور نماند. اين رستوران ايرانی که گفته می شود توسط چند ايرانی و افغان راه افتاده، يکی از روستوران ها ی معروف کابل محسوب می شود. گفته می شود که سردار قاليباف رييس نيروی انتظامی ايران يکی از شرکای اين رستوران می باشد. در عين حال تخلف بزرگی که اين رستوران انجام داده اشغال غير قانونی پارک وزير اکبر خان می باشد. اين رستوران در محوطه ی پارک و بجای وسايل بازی کودکان ايجاد شده است.  در پارک وزير اکبر خان ديگر وسايل بازی کودکان نيست. خبرگزاری کابل در آينده گزارش کامل درباره ی اين رستوران منتشر خواهد کرد.

آب و هوا ی شهر کابل امروز طوفانی ست و باد شديدی می آيد. متاسفانه شهر کالا شهر تميزی نيست و باد بوی ناخوشايندی را می پراکند

دايکندی، ولايتی گم در خويش

از مترجمی

 تا روسپی گری

افغانستان تجارتخانه ی حقوق بشر

جمع بندی اجلاس سران ناتو

حامد کرزی پست رييس جمهوری را تثبيت کرد

به قلم سردبير

ناپديدشدن يک ژورناليست استراليايی و دستيار افغان

ناتو با بوق و کرنا پشت سر همه

خشونت در جلال آباد

پاسداران بين المللی در کاخ رييس جمهور

انحصار طلبی و کمک به خشونت  بی. بی. سی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

رها در تبعيد>>>     

 جهان - افغانستان - فرهنگی - اجتماعی - اقتصادی - سياسی - حقوق بشر - انتشار کتاب - درباره ی ما - کار با ما  

روزنامه های برتر دنيا: آسيا   آمريکای لاتين   آفريقا   اروپا   ايالات متحده   کانادا   استراليا   پيوندها   صفحه ی نخست


کليه ی حقوق بر اساس قوانين کپی رايت  محفوظ و متعلق به خبرگزاری کابل می باشد    ( شرايط استفاده)